Позиция БЛОГЪР 1


notalkДа дадеш свобода на словото си, да изкажеш мнението си, да предстаиш своята гледна точка, да излееш душата си… насаме.
Въпреки това да вярваш че тя ще бъде чута и виядна. Да дадеш шанс на хората да се докоснат до същноста ти. Уникалният начин който ти дава възможност да споделиш на някой, или всички това което някога си имал нужда да кажеш, но не си намерил подходящият начин, време, място или човек който да те предразположи да го направиш… Не и до толкова колкото самотата би могла. Времето което посвещаваш на самият себе си. Без да се притесняваш от устните ти би се изплъзнала дума за която все още не е настъпил правилният моментл. Без да се налага да виждаш празни очи пред себе си в лицето на хората който не те разбират. Дори без да се налага да отклониш посоката на мисълта си за да повториш това което си казал в старание да ги накараш да те разберът. Може би да… подобен виртуален начин на кореспонденция със себеподобните донякъде е препятствие за натуралният начин на социален контакт. Но колко често в действителност прекарваме времето си с хора който биха ни предразположили по начина от който имаме нужда за да споделим това което исаме и можем да изразим тогава когато сме само с тишината и мислите си. Колко от хората около нас познаваме истински ?Мислим си че познаваме приятелите си, а дали е така? Хиляди пъти съм бил с хора който са ежедневно близо до мен и съм се питал до колко всъщност ме познават, до колко познавам аз тях? Едно от предимствата на човешката природа е умението да се превъплащаваш. Да се адаптираш към дадената среда и ситуация. Сред приятелите си сме едни, в семейството други, на работното място трети, а сме истински… само и единствено със самите себеси! И то не винаги. (Въпрос на възможност за реална самооценка) Възможноста да се опознаем взаймно, е единствено споделянето на инормацията витаеща зад маските ни. Тези маски който си мислим че е редно да слагаме пред хората водени от мисълта че най добрия начин да ни приемат подобаващо е като им покажем не какви сме, а какви бихме искали да сме в тяхните очи. А тези маски са ефектни само при първи впечеттления, защото всяка една от тях е подвласна на времето. А прекарвайки цял един живот зад такива маски, един ден ще осъзнаем че единственото което сме залъгвали през това време, сме самите себеси. В интернет е много по лесно да разнищим значението на една подобна маска с понятието “Аватар”. Силата на интернет… да ти дава възможност да се превъплатиш в това което искаш да бъдеш без значение какво си всъщност. С подобни разсъждения неможем да стигнем до друг извод освен до този че се срамуваме от самите себе си… по една ии друга причина. В интернет съществуват 2 крайности. Едната е възможноста да се възползваш от шанса да се представиш такъв какъвто си и да се чувстваш удовнлетворен от истината, другата е да се представиш такъв какъвто би искал да си, и съответно да залъжеш единствено себе си че се чувстваш удовлетворен от лъжата.
Защо ми е този блог? ЗА да се възползвам от възможноста да изразявам това което искам, без да се питам дали съм попаднал на правилният човек на който бих могъл да го направя. Аз не пиша статии защото се чувствам писател или някаква творческа личност, аз ги пиша защото се чувствам човек и това е начинът който ме кара да се чувствам пълноценен като такъв… И вярвам че това би могло да бъде начинът да накарам читателите им да се почувстват такива.

Автор: get_peace

httpvh://www.youtube.com/watch?v=FMG5xX6n4ok



Този пост е видян 3899 пъти.
Ако това съдържание ви е харесало, може да го споделите с приятелите си :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

За Stanimir Georgiev

Казвам се Станимир Георгиев и имам над 15 годишен опит в сверата на информационните технологии. Занимавам се предимно с уеб изграждане, дизайн, брандинг, администрация и поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини. Чрез професионалния ми опит през годините съм предобил допълнителни компетенции към Онлайн Маркетинг и Търговия, и Оптимизация за търсачки (SEO). Виж портфолиото ми

Коментирай чрез Фейсбук:


Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

One thought on “Позиция БЛОГЪР

  • Ivona

    Животът е твърде кратък за да се крием зад някоя маска…затова бъди такъв какъвто си, а не какъвто искаш другите да те харесат!Само тогава когато покажеш истинската си същност може да кажеш че живееш истински !