Сваляне на видео от интернет


В предната статия “Сваляне На Снимки От Unfree Download Сайтове” ви споделих няколко идеи за това как може да си сваляте изображения, от сайтове които не позволяват това и ви казах че ще отделя малко място в блога си, за да ви запозная и с методи за сваляне на видео клипове от такива сайтове. Става въпрос за сайтове които наямат опция за даунлоуд на видео като youtube, vbox7 дори facebook и много други. Ще ви споделя 3-те основни вариянта за тази цел като започна с най-сигурния и за който не са ви нужни никакви допълнителни софтуерни продукти или помощни сайтове (освен ако не желаете да си конвертирате клипа)!

Temporary Internet Files
Докато сърфираме в интернет, нашите браузери автоматично свалят съдържанието на страниците в които влизаме в системните си директории на нашите компютри временно. Така наречените Temporary Internet Files или cashe.  Това допринася за по бързото зареждане на страниците които посещаваме повторно. Следователно докато гледаме дадено клипче в интернет, едновременно със зареждането си то се сваля автоматично и в нашият компютър, от където можем да си го вземем. Ще дам пример с Youtube
Стартирайте вашият Internet Explorer и си заредете някое клипче в Youtube.
Изчакаите да зареди до край и изберете от менюто на браузера: Tools -> Internet Options -> Browsing History -> Settings -> View Files.

tools-ie
Този път ще ви отведе до системната папка в която се запазват тези временни файлове и където се намира въпросният клип! На windows 7 тази папка се намира на C:\Users\get_peace\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files.
Този клип попринцип ще е по голям от останлите снимки и системни файлове запазени в папката, така че може да зададете на файловете да се сортират по големина (Size) за да ви излезе на по-челна позиция, или също така понеже е един от последните запазени фаилове, може да ги сортирате по дата (Last Accessed) за същият резултат. Рaзширенията на клиповете които гледаме в интернет са предимно *.swf  или *.mp4 така че може да си ги сортирате по вид на файла (Type) и да търсите сред тези видове файлове където ще е и желаният клип. След като вече е ваш може да си го конвертирате с нужният софтуер в желаният формат. Аз например, предимно си ги правя на mp3.
Това е един от най сигурните и достъпни начини за сваляне, както на видео така и на файлове от всякакво друго естество, но има и по улеснени…

Чрез Помощен Софтуер
Има много програми за сваляне на клипчета от интернет, но докато са по улеснени и практични, за сметка на това са приспособени само за определени сайтове. Предимно за youtube!  Например чрез програмата “YouTube Downloader”  която съм шернал в страницата си за безплатен софтуер. Достатъчно е просто да копирате линка на желаният клип, да го поставите в програмата и да си изберете в какъв формат исткате да ви го конвертира докато го сваля. Лесно и удобно, но функционално само при youtube! Подобен софтуер за даунлоуд от определен набор от сайтове като vbox7 е продукта “Spider Video Downloader” . Ситуацията е същата, само сайтовете са различни. Един от улеснените вариянти, щом става въпрос за сваляне на видео от youtube и които предимно използвам, е плъгина за Mozilla Firefox – Easy Youtube Video Downloader . След инсталазията му, той автоматично вмъква набор от бутончета до клипа в youtube които ви позволяват да си го свалите като ви предоставя възможност за конвертиране в желания формат при самият даунлоуд.

butons
Чрез Помощни Сайтове
В интернет вече има достатъчно сайтове които ви предоставят същата възможност за даунлоуд на клипчета както и горе изброените софтуери, само че при тях не се налага да инстализраш каквото и да било. Няма да изброявам всички на които съм попадал защото при 90% от тях се сблъсках с НЕуспех. Достатъчно е да попитате google, за да се запознаете с тях. Ще споделя само един, който е адекватен при достатъчно сайтове за да ви бъде полезен. getvideo.bg/bg . Тук можете да видите сайтовете с които е съвместим и може да ви помогне да си свалите файлове. Принципът е същият като при софтуерните продукти. Просто копирате линка на желаният клип, поставяте го в полето в сайта и натискате бутона “Изтегли”, след което сайта ви дава да си изберете желан формат, в които да ви го конвертира докато го сваля.
За сега смятам че това са едни от най-практичните и сигурни начини за сваляне на клипчета от интернет и се надявам тази информация да ви е била полезна. Ако все още не сте го направили, вижте и статията ми за “Сваляне На Снимки От Unfree Download Сайтове

________________
Автор: get_peace



Този пост е видян 8837 пъти.
Ако това съдържание ви е харесало, може да го споделите с приятелите си :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

За Stanimir Georgiev

Казвам се Станимир Георгиев и имам над 15 годишен опит в сверата на информационните технологии. Занимавам се предимно с уеб изграждане, дизайн, брандинг, администрация и поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини. Чрез професионалния ми опит през годините съм предобил допълнителни компетенции към Онлайн Маркетинг и Търговия, и Оптимизация за търсачки (SEO). Виж портфолиото ми

Коментирай чрез Фейсбук:

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image