Как да “Like” -ваме неща без “Like” бутон 5


В последно време, все повече сайтове се актуализират с вграждането си на социални бутони за шерване, лайкване, кънектване и т.н… но все още има и такива в които липсват. В такива моменти, ни се иска да имаше някъде по страницата на която сме, поне едно малко “Like” бутонче, с което да се „впишем” сред почитателите или просто за да покажем на ФБ приятелите си от какво сме впечетлени (особено след промените и начинът по който Фейсбук показва харесванията ни вече)

Поради тази причина, ще ви споделя метод, чрез който можете да харесвате любимите си линкове, дори и те да не са снабдени с такъв “FB Like Button”. Преди време, когато открих това, все още доста от актуалните сайтове нямаха такива бутончета и беше забавно да възбуждам любопитството на ФБ приятелите си като харесам нещо без то да има такъв бутон. Както и да е… ето какво ви е нужно:

Това е линка на „Like” бутона:
http://www.facebook.com/plugins/like.php?

Като отидете на него и ще видите самият бутон, в горният ляв ъгъл на страницата. Ако го натиснете, ще ви даде грешка, защото не му е зададено какво да хареса. За целта, копирайте линка на статията или каквото и да е, което искате да си харесате и го поставете след този линк.

Трябва да се получи нещо такова:
http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=https://www.getpeace.eu

Сега вече всичко трябва да е на ред и след като си лайкнете линка, можете да проверите Фейсбук стената си за последните ви харесвания :)

Това е и целият код, за вграждане на индивидуален лайк бутон в страница. Това което трябва да редактирате в кода преди да го поставите в страницата, е да смените линкът  http://www.your_site.com, с линкът който искате да се харесва, или  по желание, да смените action=like на action=recommend Ако искате бутона ви да се показва като “rekommend” както в моят блог.

{code type=html}<iframe src=”http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http://www.your_site.com&amp;layout=button_count&amp;show_faces=&amp;width=90&amp;action=like&amp;font=arial&amp;colorscheme=light&amp;height=20″ scrolling=”no” frameborder=”0″ style=”border:none; overflow:hidden; width:90px; height:20px;” allowTransparency=”true”></iframe>{/code}

Вижте и темата на Иво Илиев  “Как да събираме Facebook фенове през сайта си?” в която той ще ви запознае с още един трик за този бутон :)

Като бонус, ще ви издам още една стратегия, чрез която можете да „Share” – вате неща, който нямат опция за споделяне. Не… не става въпрос за линкове които копирвате на статуса си и ги споделяте :) Става въпрос за статусите на вашите приятели, които нямат опция за споделяне (Скрийн 1), като при връзките които споделят (Скрийн 2).

За тази цел, просто кликнете върху информацията която ви показва преди колко време е публикуван статуса (Скрийн 3) и той ще ви се отвори в нов прозорец, след което можете да копирате линка му и да го споделите на вашата стена.

Лично аз използвам “Facebook Toolbar” който си има вградени “Share” бутони и разни други плъгини за удобства при работа с Facebook .

(Скрийн 1)

(Скрийн 2)

(Скрийн 3)

Успех :cool:
Виж и:
Най-често задавани въпроси във Фейсбук
Facebook чат добавки (Hacks)
Истината За Фейсбук ??? (Част 1 – Преди и Сега)
Истината За Фейсбук ??? (Част 2 – Парите)

______________
Автор: get_peace



Този пост е видян 12774 пъти.
Ако това съдържание ви е харесало, може да го споделите с приятелите си :)
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  
    1
    Share

За Stanimir Georgiev

Казвам се Станимир Георгиев и имам над 15 годишен опит в сверата на информационните технологии. Занимавам се предимно с уеб изграждане, дизайн, брандинг, администрация и поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини. Чрез професионалния ми опит през годините съм предобил допълнителни компетенции към Онлайн Маркетинг и Търговия, и Оптимизация за търсачки (SEO). Виж портфолиото ми

Коментирай чрез Фейсбук:


Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

5 thoughts on “Как да “Like” -ваме неща без “Like” бутон

  • Daniel Dinev

    Barnikah nastroikite   predi vreme i kakvo butnah i sega nikoi ne vijda novite snimki  …kude li ne rovih kakvo li ne vurnah kakto predi i pak sutoto pomogni mi MOLQ te :) 

  • get_peace

    Надя, Като отидеш на страниоцата с информация за профила ти, можеш да видиш всички гхрупи и страници които си харесвала. Ако искаш да премахнеш някоя, отиваш на страниоцата и избираш “Не харесвам” или ако е група, избираш “Напусни групата”

  • Надя

    Аз имам следния проблем – постоянно ми се появяват разни страници който съм “харесала”, а аз изобщо не съм ги виждала. Искам да разбера как мога да видя всички страници който съм харесала, и съответно да премахна някои от тях. :smile: