Google + социална мрежа 1


Безспорно, темата Google+ е сред най-горещите в уеб средите, от 1 седмица насам.

Въпреки че, едва вчера ме допусна да се регистрирам, имайки в предвид, че имах покани още от първите дни на пускането на тестовия му вариянт, ежедневно бях обсипван с новини около развитието на мрежата, от тези които вече са вътре или правеха всичко възможно да бъдат.

Макар и разпращането на покани да е свободно, достъпа до регистрациите е ограничен и се пуска само от време на време. Така че, не се чудете ако имате покана, а не ви пуска да се регистрирате. Просто проверяваите редовно, за да хванете точният момент.
Освен това, ще ви препоръчам да използвате G-mail при регистрирането си. Все пак е клиент на Google и се подразбира, че ще е по превилигирован от останалите емейли, щом става въпрос за G+

В тази статия, ще се опитам да ви споделя някои от впечетленията си и ще ви дам няколко линка за полезни приложения към него.

Като за начало, мога да ви препоръчам да прегледате статията та Боян Юруков Първи впечетления от Google + , за да сте по-наясно с функционалностите му.

Да… Google + е като Facebook… само че, по оптимизиран, изчистен, удобен за работа… а това е едва началото. Вече е интегриран с Picasa. За тези които не са наясно, Пикаса е уеб базиран снимков органайзер с почти 10 годишна история, който през 2004-та година става собственост на Google. Пикаса е един от малкото такива, които ти позволява да качваш и разглеждаш снимките в албумите си в пълната им резолюция и оригинално качество.

Като любител фотограф, за мен това е огомно предимство. Албумите ми в Пикаса са още от преди година и повече… и докато качвам снимките си във Фейсбук, само заради приятелите си, в Пикасата ги качвам за всички осталали… Възможноста да интегрирам албумите си в блога ми, ми позволява да ги използвам като портфолио. (btw скоро не съм ги ъпдейтвал)

Както и да е… сега не правим ревю на Пикаса, а на Google +. Както казах, това е едва началото на тази социална мрежа и идеята с интеграцията на всички големи проекти на Google Inc (Google+ YouTube, Picasa, Gmail, Google Maps, Blogger, Google Talk, Google Analytis, та дори и собственият им браузер които е на челни позиции в класациите Google Chrome и всичките му екстеншъни и десктоп и уеб инструменти)…  = как мислите… звучи  като доста апетитен сбор :) Все още ли смятате че G+ е поредната социална мрежа, която се опитва да догони Фейсбук? Фейсбук си е Фейсбук… Всичко извън Фейсбук е Гуугъл!

Разбира се, ще е много добре ФБ да съсредоточи вниманието си върху иновации, които Гуугъл не предлага още, за да задържи вниманието върху себе си… В никакъв случай не се опитвам да ви убедя, че Г+ e социалната мрежа на бъдещето и че, всички трябва да напуснем кораба на Фейсбук. Напротив… различни хора – различни интереси… но най-добре е ако се опитаме да се приспособим и към двете… та дори и някои от останалите… само така ще можем да се възползваме, от колкото се може повече от предимствата им.
Що се отнася до условията за търсене на хора и информация… дали има място за сравнение между търсачката на Гуугъл и тази на Фейсбук… като вземем в предвид факта, че фейсбук търсачката всъщност е проект на Microsoft (Bing) Въпросът ми е риторичен и тези статистики могат да ви помогнат с отговора. Виждате, че Майкрософтската търсачка е едва на трето място след Google и Yahoo.
Всичко това разбира се са само предположения от видими фактори… и всичко зависи кой как ще си изиграе скритите козове.

Сега, мога да ви покажа няколко полезни екстеншъни за Google Chrome, които да олеснят пребиваването ви в G+ и в мрежата като цяло.

Google + Tweet Позволява ви да си инсталирате Twitter –стена в G+ от която да следите потока си в туитър и да си туиитвате от G+

Google + Facebook – Същото като горното, само че за Фейсбук… това бяха първите 2 които аз лично си инсталирах още с регистрацията ми в G+

Google Mail Cheker – Добавя ви иконка в Google Chrome, която ви извежда известия за нови емейли в Gmail

Notification Count for Google Plus – Добавя иконка в Chrome, която ви извежда известията от G+

Google Plus – Добавя иконка с последните новини около G+

Plus One (+1) ButtonДобавя +1 бутон в Chrome, с който можете да си гласвате за всичко в нета.

Натисни върху снимката, за да я видиш в цял размер

Надявам се да са ви полезни и да си ги ползвате със здраве… а ние… очакваме с нетърпение новостите около big G и Facebook :)

Ето и едно забавно видео да разведрим обстановката :)

httpvh://www.youtube.com/watch?v=Hv4TEHujXi0

Автор: get_peace
Снимка : благодарение на Ален Попович



Този пост е видян 4264 пъти.
Ако това съдържание ви е харесало, може да го споделите с приятелите си :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

За Stanimir Georgiev

Казвам се Станимир Георгиев и имам над 15 годишен опит в сверата на информационните технологии. Занимавам се предимно с уеб изграждане, дизайн, брандинг, администрация и поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини. Чрез професионалния ми опит през годините съм предобил допълнителни компетенции към Онлайн Маркетинг и Търговия, и Оптимизация за търсачки (SEO). Виж портфолиото ми

Коментирай чрез Фейсбук:

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image