Фото манипулациите преди фотошоп


Фото манипулациите преди фотошоп – работата на Томас Барбей.

Днес, когато всеки, ежедневно се сблъсква с колажи и фонтоманипулации… едни-впечатляващи, други-не чак толкова, като че ли сме свикнали с тях и рядко срещаме такива, които да ни вдъхновят и да предизвикат в нас възхищение, към трудът на автора им. (Или поне за мен е така).

С наличието на фотошоп и още куп видове софтуер за фото-обработка и манипулации, всеки с малко амбиции, труд и време би си сглобил една нормална композиция, която може да мине за колаж.

Но как биха изглеждали фотоманипулации и колажи, без намесата на софтуер за графична обработка?

Томас Барбей е артист, който се е отдал на този вид странно и вдъхновяващо изкуство. За себе си той казва, че черпи вдъхновение от многобройните места, които е посещавал по цял свят и артисти като Rene Magritte, M.C. Escher и Roger Dean (въпреки, че те са художници и си служат предимно с четката).

За заснемането на обектите и композициите си той използва Mamiya RB 67 или Canon AE-1s (лентови фотоапарати от 80-те), след което започва съществената част на колажа, който включва внимателно подбрани експозиции и негативи, sandwiching negatives (налагането на няколко негативи, един върху друг, за да се смесят детайли в крайния вид на изображението), различни техники за печат, презаснемане, а понякога ретуш и аерограф.

Много от опитите му се оказват неуспешни. Като всеки друг проект, няма как да знаеш какъв ще е крайният рузултат, преди да си го завършил. Целта му е да не сътвори просто колаж, със смесени обекти и майсторското им съчетаване, а да представи уникален продукт, който да докосне съзнанието и въолражението му, в готовия си вид.

Когато прецени, че разполага със завършен уникат на подобен колаж, той го разпечатва в ограничени количества. Цената на подобен такъв, варира от 1 000 – 3 000 а някой дори и 10 000 долара (като този, който ще видите в подбраните по-долу: Looking for my lost dog in Central Park )

Самия той споделя, че визуализацията, вдъхновението и въобръжението, не са неща, които могат да се научат в което и да било училище. Те са дарба от Бог и само така може да си обясни целият процес на неговото изкуство.

Ето и някои от колажите му:

Absolute Faith

Absolute Faith

Blown Away

Blown Away

Crash Course in Italian

Crash Course in Italian

Drive-Thru Gallery

Drive-Thru Gallery

Icy Studs

Icy Studs

Looking for my lost dog in Central Park

Looking for my lost dog in Central Park

Paris, a.k.a. The City of Lights

Paris, a.k.a. The City of Lights

Piano Peace

Piano Peace

Self Exposed

Self Exposed

Sowing the Seeds of Love

Sowing the Seeds of Love

Sunbathing

Sunbathing

Urban Offering

Urban Offering

 

 



Този пост е видян 4983 пъти.
Ако това съдържание ви е харесало, може да го споделите с приятелите си :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

За Stanimir Georgiev

Казвам се Станимир Георгиев и имам над 15 годишен опит в сверата на информационните технологии. Занимавам се предимно с уеб изграждане, дизайн, брандинг, администрация и поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини. Чрез професионалния ми опит през годините съм предобил допълнителни компетенции към Онлайн Маркетинг и Търговия, и Оптимизация за търсачки (SEO). Виж портфолиото ми

Коментирай чрез Фейсбук:

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image