Всеки сам си избира съдбата! Приказка за дъждовните капки 1


misty rainbowВсеки сам си избира съдбата! – приказка за дъждовните капки (или приказката за двете сннежинки, погледната от друг ъгъл :)

Какво се е случило с двете снежинки… историята мълчи!
Но, докато позитивната и негативната снежинка си летели плавно, танцувайки на песента на вятъра… животите на хиляди, милиони, дори безброй дъждовни капчици, започвали и свършвали без те дори да имат шанса да се запитат защо е всичко това! Раждат се, с по-голямата си маса и тежест политат на долу, виждайки пред малките си влажни очички как веселите снежинки танцуват и се носят бавно към белия килим на земята.

A те… продължават да увеличават скоростта си надолу, по-бързо, и по-бързо, и още по-бързо… докато достигнат такава скорост, че шансът да запазят цялостта си след сблъсака им със земята се свежда до минимум! Но въпреки всичко… напук на слънцето което ги задушава с огнените си ръце и скъсява живота им. Напук на хората които вместо да се радват на тях така, както на снежинките, те се крият от тях! Напук на съдбата която ги е лишила от шанса да се насладят на живота си. Те се обединяват, извличат цялата смелост и позитивна енергия от себе си… и летейки надолу се усмихват срещу врага си – слънцето… и ни показват красотата си в пълния и блясък! Това явление ни е познато като „Дъга“.

Каква е поуката от тези две истории?
Колкото и зле да си мислим че сме… винаги има някои който е по зле от нас! Но това не означава че не може да бъде по щастлив от нас :)

_______________
Автор: get_peace
Оригиналната история за снежинките може да прочетете в pozitivnoto.infoТози пост е видян 7803 пъти.
Ако това съдържание ви е харесало, може да го споделите с приятелите си :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

За Stanimir Georgiev

Казвам се Станимир Георгиев и имам над 15 годишен опит в сверата на информационните технологии. Занимавам се предимно с уеб изграждане, дизайн, брандинг, администрация и поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини. Чрез професионалния ми опит през годините съм предобил допълнителни компетенции към Онлайн Маркетинг и Търговия, и Оптимизация за търсачки (SEO). Виж портфолиото ми

Коментирай чрез Фейсбук:


Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

One thought on “Всеки сам си избира съдбата! Приказка за дъждовните капки