Сваляне на снимки от unfree download сайтове


sincПовечето сайтове в интернет позволяват, да си копираме и пресвояваме изображения от странизците и. Но има такива такива, които налагат условия, като например регистраия или дори заплащане за присвояване на изображения. Един от този тип сайтове е небезисвестният kaprizen.com които не позволява свободен даунлоуд на изображенията си послредством блокиране на десен бутон :) Нещо повече за този предпазен метод можете да разберете тук. Понеже не одобрявам тези ограничения, бих искал да споделя няколко метода, чрез които да ги преодолеете след което да си сваляте снимки без дори да ви е нужна регистрация. Ето възможните вариянти:
– От кода на страницата
Отидете на въпросният сайт и си изберете една от снимките в галерията му. Неможете да си я свалите с десен бутон -> “save as” защото както ви казах, десният бутон е блокиран, а за да си я свалите с бутон “Свали снимка” любезно предоставен от сайта, ви е нужна регистрация.
Използвайте клавишна комбинация за отваряне на кода на страницата [Ако желаете да видите кодът на дадена страница в него може да го направите с комбинация „CTRL+U“ (Mozillla Firefox, Netscape, Google Chrome); „CTRL+F3″ (Opera)] в кода потърсете линкът към снимката (линк към файл с разширение “jpg”) един от линковете с такъв файл е към пълният размер на снимката която сте си избрали.
– Drag & Drop
Специално за kaprizen.com има и по лесен вариянт, (drag & drop) но има сайтове при който е блокирана и тази функция при които остава само този който ви споделих по горе. drag & drop буквално означава влача и пускам. Можете да го използвате като минимазирате прозореца на браузера си, хванете с мишката въпросната снимка и я довлачите до десктопа си или например някоя папка и я пуснете в нея. Сравнително по лестно но както ви казах някой сайтове са защитени и против този вариянт.
– Ако галерията е флаш
Ако галерията със снимки е на флаш-принцип (като в gepime.com), няма да можете да намерите линкове към снимките в кода на страницата, нито пък ще можете да използвате drag & drop. Ще развия друга тема за това как да си сваляме флаш-приложения и клипове, от сайтове които не предоставят опция за дайнлоуд на такива, като youtube, vbox7 или facebook и други, без помоща на помощни програми или сайтове. За сега най-оптималният вариянт за “кражбата” на снимки от такива галерии е, снимка на снимката. Или, отваряте си снимката от тази галерия в пълният и размер и чрез screen capture програма си заснемате самата снимка. Аз лично изпалзвам програмата “TechSmith SnagIt” която разполага с възможност за заснемане и обработка на клипове и снимки на работният плот. Това всъщност е наи сигурният вариянт :}
И преди да крадете и разпространявате, незабравяте да се заподнаете с правилата за чесното ползване и признание за некомерсиално споделяне от тук. :}

_______________
Автор: get_peaceТози пост е видян 10595 пъти.
Ако това съдържание ви е харесало, може да го споделите с приятелите си :)
 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   
 •  
  7
  Shares

About Stanimir Georgiev

От приблизително 2005-2006 година се занимавам по-усилено в сферата на информационните технологии. Предимно практикувам Уеб изграждане, дизайн, администрация и поддръжка, като интересите ми се разпростират до тънкостите на маркетинг мениджмънта и основите на SEO оптимизацията. През годините съм натрупал опит с основните езици за изграждане на уеб сайтове като HTML, CSS, JavaScript, PHP, SQL и т.н… и водещи CMS системи за управление на сайтове като WordPress, Joomla, Magento, Opencart и други. Виж портфолиото ми

Коментирай чрез Фейсбук:

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image