Фикс на Java Script Бъг При Мозила


success_gpПреди няколко дена минах от “Vista” на “Windows 7” и от тогава след престой в индекса на блога ми в порядака на няколко секунди, пи се появяваше съобщение… A script on this page may be busy, or it may have stopped responding. You can stop the script now, or you can continue to see if the script will complete.”
Това фактически ме предопреждава че даден скрипт в страницата ми е спрял да функционира по една или друга причина или е прекалено заед с труги действия.  Съответно дали искам да го спра или да изчакам да се възнтанови. При появата на това съобщение всъщност ми се бъгваше цялата мозила и не ми възприемаше никакви команди докато не я рестартирам от “Task Manager-a”. Всеки път когато влядза в индекса се бъгваше по този начин, но с I.E. и Google Chrome този проблем го нямаше. А и преди да преинсталирам също го нямаше въпреки че бях пак с мозила. Стигнах до извода е причина за това може да е несавместимост на някой скрипт от индекса с някои плъгин на мозилата, защото преди да преинсталирам си правя бекъп на плъгините хисторито и любимите във мозилата и след като преинсталирам пак си ги възтановявам… Попаднах и на други оплаквания за този проблем с мозилата от потребители и след като потърсих решение за него което ми доведе положителен резултат, реших да го споделя тук за други които някога са срещали или ще го срещнат занапред.

1. В адрес бара на Мозилата напишете “about:config” (без кавичките) и натиснете “ENTER”
2. Ще ви излезе предупредителна страница със съобщение This might void your warranty!” на която изберете “I’ll be careful, I promise!”
3. От появилата се страница за конфигурация след това, изберете функцията “dom.max_script_run_time”
4. Стоиноста “Value” по подразбиране е 10. Така че кликнете с десен бутон върху цифрата със зададената стойност, и изберете modify” след което променете стойноста от 10 на 20 и запаметете с “OK”

При мен това подейства. Ако все пак, това не ви помогне и продължите да получавате това съобщение, разгледаите страницата с добавките за мозила и си инсталирайте някой който има опция за блокиране на “Java Script”.
Успех :smile:
________________
Автор: get_peaceТози пост е видян 3874 пъти.
Ако това съдържание ви е харесало, може да го споделите с приятелите си :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

За Stanimir Georgiev

Казвам се Станимир Георгиев и имам над 15 годишен опит в сверата на информационните технологии. Занимавам се предимно с уеб изграждане, дизайн, брандинг, администрация и поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини. Чрез професионалния ми опит през годините съм предобил допълнителни компетенции към Онлайн Маркетинг и Търговия, и Оптимизация за търсачки (SEO). Виж портфолиото ми

Коментирай чрез Фейсбук:

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image