P4P: Бъдещият начин за сваляне?


Американски доставчик е решил да се доближи до peer-to-peer мрежите за споделяне

Американският доставчик Verizon е станал основател на Distributed Computing Industry Association’s P4P Workgroup, които целят създаването на стандартен протокол за peer-to-peer трансферните системи. Новината е добра както за преносача, така и за крайния потребител: тестовете показват, че едновременно и производителността и натовареността на мрежата са се подобрили.

P4P не е, както се предполага от името, два пъти по-добра от P2P, а е акроним от Pro-active network Provider Participation for P2P.

Идеята е да се създаде система, чрез която интернет доставчиците да са способни да обменят информация, независимо от състоянието на мрежата, до P2P приложението на клиента, с цел да се подобри производителността и да се намали мрежовата натовареност. Чрез предоставянето на информация за клиентския софтуер за P2P потребителите, които са близо до мрежовите маршрути, софтуерът е способен да избере сийдъри по такъв начин, който да предостави най-голяма ефективност.

Системата разчита на събирането на колкото се може повече информация за мрежовите състояния на всички потребители от определен торент. Подобно както при BitTorrent, идеята е че повече доставчици ще използват трасетата си по-ефективно.

Както обикновено групата не дава информация за това кога ще видим технологията в действие, но е ясно, че доставчиците отчаяно се нуждаят от нещо, което да ги задържи на повърхността

Источник: notrial.infoТози пост е видян 3272 пъти.
Ако това съдържание ви е харесало, може да го споделите с приятелите си :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

За Stanimir Georgiev

Казвам се Станимир Георгиев и имам над 15 годишен опит в сверата на информационните технологии. Занимавам се предимно с уеб изграждане, дизайн, брандинг, администрация и поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини. Чрез професионалния ми опит през годините съм предобил допълнителни компетенции към Онлайн Маркетинг и Търговия, и Оптимизация за търсачки (SEO). Виж портфолиото ми

Коментирай чрез Фейсбук:

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image