Фейсбук статистики – 2011 3


Ти си един от всичките 2 214 980 българи във Фейсбук, който биха го заинтригували тези статистики? Може и да не си от тях, но все пак да ти бъде интересно докато се запознаваш с тях. Ако не те те интересуват, не виждам защо продължаваш да четеш това :) Аз продължавам да пиша за заинтересованите. Преди година и половина, публикувах статията си Истината За Фейсбук ??? (Част 1 – Преди и Сега) в която са поместени част от статистиките за тази социална мрежа по “онези времена”. Тогава сравнително трудно се намираше подробна информация в българското уеб пространство и може би цял ден съм се ровил из глобалната, чуждестранна мрежа и съм превеждал за да представя тези данни. Вече във всеки втори сайт и блог излизат новини и факти за фейсбук, излизе и филмът “The Social Network” и вече почти всеки които е имал желанието да се запознае с историята му, е намерил начин да го направи по един или друг начин.

Тъй като Фейсбук е доста иновационна мрежа и ежедневно се нанасят промени, вероятно, тези статистики няма да са актуални дълго време… така както вече не са актуални статистиките от статията за която спменах малко по нагоре. Все пак можете да си ги сравнявате, за да добиете представа с какви темпове се развива.

Ще Ви споделя (преведена) презентация на от digitalbuzzblog.com, която е публикувана в блога им в началото на 2011 и споделя актуалните за тогава статистики, след което, ще Ви запозная и с актуалните такива до този момент.

Ето и последни данни които събирах през последните дни.

До момента, Фейсбук разполага с над 800 милиона потребители от които над 50% се логват в профила си всеки ден и получават средно 8 предложения за приятелства, прекарвайки преблизително 15 часа онлайн на месец.

Над 900 милиона обекта с които хората взаимодействат чрез страници, групи и събития и 770 милиарда генерирани прегледа на страници на месец.

Всеки потребител се свързва средно с 80 страници, групи и събития и около 30 милиарда парчета (постове, коментари, снимки, връзки, взаимодействия) се споделят всеки ден, от които 250 милиона са във вид на снимки.

Фейсбук е преведен на повече от 70 езика и над 75% от потребителите се подвизават извън гранците на САЩ.

Над 300 000 потребители спомагат за превеждането на сайта чрез апликацията за тази цел.

Средно се инсталират по 20 милиона приложения на ден и всеки месец повече от 500 милиона потребители използват над 7 милиона приложения, чрез които се свързват с други сайтове.

Над 350 милиона човека използват Фейсбук от мобилните си устройства, докато над 475 мобилни оператора промотират своите мобилни фейсбук-приложения.

България е на 55-то място по брой потребители във Фейсбук с 2 214 980 българи, от които, преблизително 48% са представители на мъжкия пол и 52% на женския.

Най голям дял в българската графа на възрастовите граници заемат от 25 до 30 годишните с 30.5%, последвани от 26.3% от границата между 18-24 и 17.3% за 35-44 годишните.

Ако Фейсбук беше страна, тя щеше да е 3-тата по големина в света!

Това са част от по-любопитните, актуални статистики до момента. Използвал съм данни от Facebook.com, Socialbakers.comDigitalbuzzblog.com, KenBurbary.com.

Превод: get_peace (Аз)

Ако интересните факти и новини около Фейсбук и социалните мрежи Ви представляват интерес, на 18.11.2011 се провежда последният за годината уоркшоп на Social Me, който може да задоволи любопитството ви :)



Този пост е видян 6662 пъти.
Ако това съдържание ви е харесало, може да го споделите с приятелите си :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

За Stanimir Georgiev

Казвам се Станимир Георгиев и имам над 15 годишен опит в сверата на информационните технологии. Занимавам се предимно с уеб изграждане, дизайн, брандинг, администрация и поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини. Чрез професионалния ми опит през годините съм предобил допълнителни компетенции към Онлайн Маркетинг и Търговия, и Оптимизация за търсачки (SEO). Виж портфолиото ми

Коментирай чрез Фейсбук:


Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

3 thoughts on “Фейсбук статистики – 2011

  • Димитър Димитров

    Не, не :) Аз не, че не са посочени в текста – в самата инфорграфика. Добре е да са долу, с малки буквички, защото ако някой реши да я публикува, едва ли ще се сети да посочи източниците на данните, което обикновено води до “тролски коментари”.

  • Димитър Димитров

    Браво! Много добър материал се е получил. Аз като фетишист на инфографики много харесвам тази! А данните в статията изглеждат доста реалистични.Все пак има само малка забележка – хубаво щеше да е посочиш кои източници си ползвал (без значение колко на брой). Просто такава е световната практика и етика, а и по този начин материалът и инфографиката ще изглеждат по trust worthy.Искам още такива материали!