Креативни корици на Фейсбук дневници 2


Въпреки, че много от потребителите се чувстват некомфортно с промените по Фейсбук (в частност Фейсбук дневника – Timeline) все пак и той носи своите положителни черти. Една от тях е да “украсявате” вашите профили. Да демонстрирате креативност и майсторство в така наречените “хакове” на кориците на дневника (Facebook Timeline – Cover Hack)

Това са възможностите да съчетаете вашата корица, заедно с профилната си снимка, при което крайния резултат е една интересна и креативна визия на вашия фейсбук профил.

Ще Ви покажа 20 от най-интересните профили на които попаднах, след което ще ви покажа как а си ги направите и вие :)

 • Какво?

 • Как?

Ако сте се вдъхновили достатъчно и ви се иска и вие а си “разчупите” фейсбук профила, ето какво трябва да направите:

Първото и най-важно нещо, е да се съобразите с размера с който фейсбук приема корицата ви (без да я оразмерява и изрязва). Той е 851×315px.

За да си направите подобен профил:

(Нужни са Ви “Adobe Photoshop” и програма за заснемане на екрана. Аз използвам “Techsmith Snagit”, но можете да използвате и вградената функция на Windows за заснемане с Ctrl+Prt Sc -> отваряте Paint -> Ctrl+V -> и си запазвате снимката)

 1. Направeте скрииншот на фейсбук дневника си.
 2. Изрежете и изтриrте корицата от него
 3. Изрежете и изтриите профилната си снимка (като оставите рамката и)
 4. Разположeте желаната корица в шаблона
 5. Използвайте инструмента “Crop Tool” за да изрежете видимата част на корицата, която ще качите в профила си във Фейсбук.
 6. Отново с “Crop Tool” изрежете частта от корицата, която заема мястото на видимата част на профилната Ви снимка, за да я качите в профила си.

За да Ви олесня, съм ви подготвил готов, изрязан шаблон, който Ви спестява работата до 4-та точка. Остава само да си смените корицата (cover) с такава, по ваш изпор и да си изрежете желаните части.

ИЗТЕГЛИ ШАБЛОНА

Успех :)

 Този пост е видян 5791 пъти.
Ако това съдържание ви е харесало, може да го споделите с приятелите си :)
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   
 •  

About Stanimir Georgiev

От приблизително 2005-2006 година се занимавам по-усилено в сферата на информационните технологии. Предимно практикувам Уеб изграждане, дизайн, администрация и поддръжка, като интересите ми се разпростират до тънкостите на маркетинг мениджмънта и основите на SEO оптимизацията. През годините съм натрупал опит с основните езици за изграждане на уеб сайтове като HTML, CSS, JavaScript, PHP, SQL и т.н… и водещи CMS системи за управление на сайтове като WordPress, Joomla, Magento, Opencart и други. Виж портфолиото ми

Коментирай чрез Фейсбук:


Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

2 thoughts on “Креативни корици на Фейсбук дневници