Креативни корици на Фейсбук дневници 2


Въпреки, че много от потребителите се чувстват некомфортно с промените по Фейсбук (в частност Фейсбук дневника – Timeline) все пак и той носи своите положителни черти. Една от тях е да „украсявате“ вашите профили. Да демонстрирате креативност и майсторство в така наречените „хакове“ на кориците на дневника (Facebook Timeline – Cover Hack)

Това са възможностите да съчетаете вашата корица, заедно с профилната си снимка, при което крайния резултат е една интересна и креативна визия на вашия фейсбук профил.

Ще Ви покажа 20 от най-интересните профили на които попаднах, след което ще ви покажа как а си ги направите и вие :)

  • Какво?

  • Как?

Ако сте се вдъхновили достатъчно и ви се иска и вие а си „разчупите“ фейсбук профила, ето какво трябва да направите:

Първото и най-важно нещо, е да се съобразите с размера с който фейсбук приема корицата ви (без да я оразмерява и изрязва). Той е 851×315px.

За да си направите подобен профил:

(Нужни са Ви „Adobe Photoshop“ и програма за заснемане на екрана. Аз използвам „Techsmith Snagit“, но можете да използвате и вградената функция на Windows за заснемане с Ctrl+Prt Sc -> отваряте Paint -> Ctrl+V -> и си запазвате снимката)

  1. Направeте скрииншот на фейсбук дневника си.
  2. Изрежете и изтриrте корицата от него
  3. Изрежете и изтриите профилната си снимка (като оставите рамката и)
  4. Разположeте желаната корица в шаблона
  5. Използвайте инструмента „Crop Tool“ за да изрежете видимата част на корицата, която ще качите в профила си във Фейсбук.
  6. Отново с „Crop Tool“ изрежете частта от корицата, която заема мястото на видимата част на профилната Ви снимка, за да я качите в профила си.

За да Ви олесня, съм ви подготвил готов, изрязан шаблон, който Ви спестява работата до 4-та точка. Остава само да си смените корицата (cover) с такава, по ваш изпор и да си изрежете желаните части.

ИЗТЕГЛИ ШАБЛОНА

Успех :)

 Този пост е видян 5264 пъти.

About get_peace

Станимир Георгиев (get_peace) изпълнява ролята на маркетиг специалист, уеб и графичен дизайнер и уеб мастър за редица агенции. С над 10 години опит в онлайн сферата, днес той събира малък екип от специалисти и разширява и синхронизира дейностите си с тях, целейки да предсави на клиентите си максимално удобство и възможности за управление на техните бизнес и лични проекти. Виж портфолиото му

Коментирай чрез Фейсбук:


Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

2 thoughts on “Креативни корици на Фейсбук дневници