Loading
При копирате и разпространение на авторска информация от този блог, споменете източник, съгласно условията за честното ползване на крейетив комънс! Благодаря за разбирането :)

Въпреки, че много от потребителите се чувстват некомфортно с промените по Фейсбук (в частност Фейсбук дневника – Timeline) все пак и той носи своите положителни черти. Една от тях е да „украсявате“ вашите профили. Да демонстрирате креативност и майсторство в така наречените „хакове“ на кориците на дневника (Facebook Timeline – Cover Hack)

Това са възможностите да съчетаете вашата корица, заедно с профилната си снимка, при което крайния резултат е една интересна и креативна визия на вашия фейсбук профил.

Ще Ви покажа 20 от най-интересните профили на които попаднах, след което ще ви покажа как а си ги направите и вие :)

 • Какво?

 • Как?

Ако сте се вдъхновили достатъчно и ви се иска и вие а си „разчупите“ фейсбук профила, ето какво трябва да направите:

Първото и най-важно нещо, е да се съобразите с размера с който фейсбук приема корицата ви (без да я оразмерява и изрязва). Той е 851×315px.

За да си направите подобен профил:

(Нужни са Ви „Adobe Photoshop“ и програма за заснемане на екрана. Аз използвам „Techsmith Snagit“, но можете да използвате и вградената функция на Windows за заснемане с Ctrl+Prt Sc -> отваряте Paint -> Ctrl+V -> и си запазвате снимката)

 1. Направeте скрииншот на фейсбук дневника си.
 2. Изрежете и изтриrте корицата от него
 3. Изрежете и изтриите профилната си снимка (като оставите рамката и)
 4. Разположeте желаната корица в шаблона
 5. Използвайте инструмента „Crop Tool“ за да изрежете видимата част на корицата, която ще качите в профила си във Фейсбук.
 6. Отново с „Crop Tool“ изрежете частта от корицата, която заема мястото на видимата част на профилната Ви снимка, за да я качите в профила си.

За да Ви олесня, съм ви подготвил готов, изрязан шаблон, който Ви спестява работата до 4-та точка. Остава само да си смените корицата (cover) с такава, по ваш изпор и да си изрежете желаните части.

ИЗТЕГЛИ ШАБЛОНА

Успех :)

 

Други в блога:

 
Автор: a.k.a. Get_Peace

Add me   Своите похвали, оплаквания, забележки, препоръки, запитвания и др... които са извън темата на тази публикация, можете да публикувате в книгата ми за гости! Всички останали ще бъдат маркирани като спам/офтопик и ще бъдат изтривани! Благодаря за вниманието :)

Коментирай чрез Фейсбук:

2 коментара за “Креативни корици на Фейсбук дневници”

 1. 1
  Калоян Косев написа:

  Много готина статия :) Само 1 забележка: линкът за изтегляне на шаблона не работи ;)

 2. 2
  get_peace написа:

  Мерси… коригирано е :)

 

Коментирай:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

 

Design by Get_Peace Creative Commons License