Анонимните – Операция Фейсбук 05/11/11


Кои са Anonymous?

Anonymous или Анонимните, са организация, която навлиза във виртуалното ежедневие през 2003 година, демонстрирайки активно гражданско неподчинение разпространявано чрез интeрнет, оставайки скрити във виртуалното пространство.

В интернет, техните симвоволи се явяват маската от филма V for Vendetta  или костюмиран човек/индивид, без глава/идентичност, застанал пред глобус. Можете да асоциирате символите им с тяхната кауза и принцирпи.

През годините, към “Анонимните” се присъединяват много от най-доказалите се хакери/кракери на световно ниво, и поддръжниците им хактивисти, се увеличават с всеки изминал ден.

Осъществяват удари към правителствени сайтове, държавни агенции, и др. Сред по известните им попадения са
кибер-атаките срещу Visa, MasterCard и PayPal в подкрепа на WikiLeaks
Bank of America – 14-ти март 2011
Operation Sony – Април 2011
Удари на правителствени сайтове на Малайзия, Орландо, Сирия.
и др…
Надявам се да сте добили бегла представа за тази организация. Ето и съобщението им за Фейсбук.

Можете да проследявате новините около тази операзия, с хештаг в twitter#OpFaceBook

httpvh://www.youtube.com/watch?v=SWQTS8zqYXU

  • ПРЕВОД

Съобщение от Анонимните – Операция Фейсбук 05-11-11
Внимание, жители на земята, ние сме Anonymous
Имаме нужда от вашето внимание, надявайки се да се вслушате в предупрежденията които следват.
Вашето средство за комуникация, което толкова обожавате, ще бъде унищоено.
Ако си хактивист или просто човек, който би искал да даде свобода на информацията, присъедини се към каузата и унищожи Фейсбук в името на собствената си неприкосновенност на личния живот!
Фейсбук продава вашата информация на правителствени организации и дава нелегален достъп на фирми за сигурнст така, че те да могат да шпионират хора от цял свят. Някой от тези така наречени фирми “whitehat” “infosec” работят за авторитарни правителства, като тези на Египет и Сирия.

Всичко което правите във Фейсбук, остава във Фейсбук, независимо от настройките ви за поверителност и изтриването на вашият акаунт е невъзможно. Дори и да изтриете вашият акаунт, цялата ви персонална информация остава във Фейсбук и може да бъде възтановена по всяко едно време. Ограничаването на настройките ви за поверителност в акаунтът си също е заблуда. Фейзбук знае повече за вас, дори от семейството ви.

Не можете да избягате от реалността в която вие, хората на интернет, живеете. Фейсбук е противоположност на “Antisec” кауза. Вие не сте предпазени от тях, нито от което и да било правителство.Един ден ще си спомните за тези времена, и ще разберете, че това което правим тук е правилно.

Замислете се за малко и се подгответе за един ден, който ще остане в историята.

5-ти Ноември 2011

Ние сме “Anonymous”
Ние сме легион
Ние не прощаваме
Ние не забравяме
Очаквайте ни

Виж и другите ми статии за Фейсбук.
_______________
Автор: get_peace



Този пост е видян 4231 пъти.
Ако това съдържание ви е харесало, може да го споделите с приятелите си :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

За Stanimir Georgiev

Казвам се Станимир Георгиев и имам над 15 годишен опит в сверата на информационните технологии. Занимавам се предимно с уеб изграждане, дизайн, брандинг, администрация и поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини. Чрез професионалния ми опит през годините съм предобил допълнителни компетенции към Онлайн Маркетинг и Търговия, и Оптимизация за търсачки (SEO). Виж портфолиото ми

Коментирай чрез Фейсбук:

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image