SocialMe Workshop #4 през моите очи 1


Вчера, на 01.07.2011 се проведе 4-тят по ред, семинар на Social Ме. За мен беше първия, на който можех да присъствам лично :) Няма да се впукам в много подробности, защото съм сигурен че в рамките на деня, ще се публикуват много други статии в интернет от присъствалите там блогъри. Ще се опитам да ви представя кратък обзор на провелото се събитие, погледнато през обектива ми и лични впечатления от него и участниците му.

В 8:30 бях на посоченото в страницата на събитието, място! Все още протичаше записването на участниците в семинара и лекторите съответно отговаряха за подготовката и атмосферата в залата. Това е първата снимка която направих, преди началото на семинара.

9:30 Jiri Voves откри събитието, с лекцията си, която включваше съвети и статистики за актуалните методи да управление и мониторинг на фейсбук страници, включващи нагледни примери на успешни и съответно НЕуспешни страици. Запозна ни от близо с принципът да действие и функционалностите на socialbakers.com и съвети, как да се възползваме от него максимално. Въпреки, че не бях спал цяла нощ, лекцията му която траеше 2 часа мина неусетно :) През 10 минути качвах снимки във Фейсбук, за да държа хората които са заинтересовани, но нямаха възможноста да присъстват, с актуални данни за протичането на събитието :) На края на темата ще споделя линк и информация за тези коио искат снимките :)

13:00 След обедната почивка, маркетинговият мениджър на SocialMe Ален Попович, стартира своята лекция, в която ни запозна с правилните методи за организиране и мониторинг на Фейсбук страници, статистики и методи за събиране и организиране на актуални данни от интернет които могат за ни бъдат полезни. За етичните методи на кореспонденция в мрежата и колко важни са малките неща в социалните мрежи. Какво трябва и какво НЕтрябва да правим в социалните мрежи, за реализиране на успех във мрежата!

14:10 Евгени Йорданов се качва на трибуната, на фона на собствената си слайд-презентация, съсредоточена върху СЕО техниките за популяризиране на фейсбук страници и уеб-сайтове. С помоща на примери и актуални статистики ни представи някои от най-важните тактики за извеждането на нашите проекти във водещи позиции на търсачките в инернет. Естествено, нямаше как да пропусне да не сподели мнение и впечетления за проектът който “запали” цялото уеб общество лрез последните дни “Google +1” и сравнението му с конкурента му “Facebook“!

16:00 Иво Илиев Излиза да запознае присъстващите в залата, със по-техническата част при организирането на Фейсбук рекламите ни и маркетинговите стратегии. Колко важно е социализирането на сайта ни със социални бутони, фейсбук коментари и плъгини! Значение и принцип на действие на Facebook API и как да го накараме да работи за нас.

17:00 – Част от водещите Български блогъри в компанията на лекторите на събитието, организираха дискусионен панел, с награди за зрителите които задаваха най-интересните въпродси. Въпросите естествено не бяха никак малко и 2 часа съвсем не бяха достатъчни да се задоволи любопитството на участниците в семинара!
На снимкаата: Тихомир Петров, Пламен Петров, Борис Луканов, Ивелина Атанасова, Бисер Валов, Ален Попович, Иво Илиев, Евгени Йорданов, Станислав Димитров!

Лични впечатления:
Като цяло… присъствал съм и на други семинари… предимно служебни и по задължение. Това беше първият, на които исках да отида и присъствах с желание. В никакъв случай не намерих нищо което да ме разочарова или да се замисля дали си е заслужавало. От известно време потдържаме връзка с тези хора предимно по интерет и това което най вече ме накара да отида е възможността да се срещна с тях на живо. Знаете как е… всички тези хора с общи интереси и различни възможности… на едно място… това е нещо което ти дава стимул да се бориш за това в което вярваш и да вървиш напред :) В една такава атмосфера, винаги можеш да обмениш, опит и идеи с някои… или просто някоя шега :) Бях очарован от представянето на лекторите и изцяло от атмосверата в залата която се потдържаше почти 11 часа в залата свежа и със сигурност ще е удоволствие за мен да присъствам пак :) Искам да благодаря на Ален Попович за поканата му, на всички останали които помогнаха това събитие да се осъществи и на тези които ме направиха част от него :)

Повече снимки можете да видите в профилът ми във фейсбук, в албума SocialMe Workshop #4. Още не съм качвал архива със всичките снимки. Когато го направя, ще споделя линк към него в групите “Маркетинг и Уебмастърство” и “Facebook Marketing Solutions” за които лекторите споменаха вчера, след което ще имате възможност да разполагате с всички снимки в оригиналното им качество и размер :)

За вас снима и писа: Станимир Георгиев (get_peace)



Този пост е видян 4468 пъти.
Ако това съдържание ви е харесало, може да го споделите с приятелите си :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

За Stanimir Georgiev

Казвам се Станимир Георгиев и имам над 15 годишен опит в сверата на информационните технологии. Занимавам се предимно с уеб изграждане, дизайн, брандинг, администрация и поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини. Чрез професионалния ми опит през годините съм предобил допълнителни компетенции към Онлайн Маркетинг и Търговия, и Оптимизация за търсачки (SEO). Виж портфолиото ми

Коментирай чрез Фейсбук:


Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

One thought on “SocialMe Workshop #4 през моите очи

  • Таня

    Допада ми тази статия, ще те следя под око. Попаднах случайно през свежо и се радвам, че открих този блог. Съжалявам, че не можах да присъствам на този СМ, но виждам, че се обогатява все повече. Браво на Ален и компания