Вижте кой е разглеждал профилът ви във Фейсбук! 5


За съжаление, от тази статия няма да разберете кой ви е гледал профила във Фейсбук… Просто използвах този метод с примамливото заглавие, за да привлека вниманието ви, така както го правят тези групи и приложения във Facebook… но с тази разлика, че аз ще ви запозная с нещо полезно!

Сигурно ви е писнало да търсите, да изпозлзвате разни приложения, да се присъединявате към групи и събития за да разберете кой е гледал профила ви във фейсбук. Тъй като ми омръзна вече да ставам свидетел, как приятелите ми се присъединяват в такива групи, който набират невероятна популярност чрез спамерските си методи, държа да ви запозная с истината, която е: НЯМА ПРИЛОЖЕНИЕ ИЛИ СТРАНИЦА, КОЯТО ДА ВИ ПОКАЖЕ КОЙ ВИ Е ГЛЕДАЛ ПРОФИЛА!

В самият помощен център на Фейсбук, екипът е дал следният отговор на този въпрос :

Превод:

Въпрос: Мога ли да разбера кой ми е гледал профила и колко често е бил посещаван?

Отговор: Не, Фейсбук не позволява възможността да проследявате кой е гледал профилът ви или част от него, като вашите снимки. Външни приложения немогат да ви предоставят тази възможност. Приложения които твърдят, че ви дават тази възможност, ще бъдат премахвани от Фейсбук за нарушаване на политиката на сайта. Вие можете да докладвате подобни приложения които дават недостоверна информация, като натиснете бутона “Докладвай Приложениоето” [анг: Report App] в долният ляв ъгъл на страницата на приложениято или като кликнете на “Докладвай Страницата” [анг: Report Page]

Обърнете внимание на това събитие “Разбери кой ти е преглеждал профила!” (ако не е блокирано по времето когато четете това) В случай че, вече е блокирано, ви поствам цитат от това , което ви приканва да направите:

С тази опция ще може да разбирате по всяко време, кой ви е преглеждал профила, кога и колко пъти.
За да получите тази опция спазвайте стриктно стъпките!

Стъпка 1. Натиснете бутона “Ще присъствам”

…Стъпка 2. Натиснете бутона “Покани гости”, и го предложете на всичките си приятели.
Забележка: По лесният вариянт е, след като натисните бутона и ви се отвори полето за избиране на приятели, в адрес бара (там където пишете линковете) въведете този код: javascript: fs.select_all() и натиснете Enter, и натискате потвърдителния код.

Стъпка 3. След това, добавете в приятели създателя на събитието, за да може да получите “Личното съобщение”, което ще съдържа опцията.

Това е!

Това което всъщност прави този код “ javascript: fs.select_all()” е да селектира всичките ви приятели, при което вие несъзнателно ги приканвате да се присъединят към това приложение , което си е СПАМ! Очаква се Фейсбук да блокира този код в най-скоро време, ако вече не го е направил!

Друг подобен метод, е набирането на почитатели, чрез скритото харесване на страници. Обърнете внимание на тези страници:
Този “баща” трябва да е психопат за да напише това в профила на дъщеря си,
90% от хората гледали това видео, започват да усещат клаустрофобия,
Фотографът, който е направил тази снимка се е самоубил 3 дни по-късно ;(,
и много други с подобни примамливи заглавия… Сега обърнете внимание и на феновете им ?!? Защо съдържанието им е скрито и ни призовават да кликаме тук и там за да го видим? Тези страници нямат за цел, да ни покажат нещо интересно, което няма да намерим никаде другаде, а да ни примамят да видим това което си “мислим” че искаме. През това време, несъзнателно ставаме техни почитатели, в опитите си да го направим без дори да сме натиснали бутона за харесване. Или накратко, използват любопитството ни, за да ни направят техни фенове!

Друг популярен такъв метод беше със сайта FouTube. Получавате на стената си известие, че ваш приятел шерва линк “Exclusive Video: Charlie Sheen found Dead at his House!” и след като кликнете на линка, ви се зарежда сайт който прилича на Youtube. Клиакте на видеото за да го гледате, и вместо да видите видео, ви се отваря друга страница, а вие междувременно сте шернали линка на вашата стена без да искате. Има много такива приложения които спамят стената и приятелите ви докато се опитвате да стедвате указанията им. Това беше само един пример. Точно за този пример, компанията Sophos публикува в сайта си разясненоия покрай този измамен сайт. Ако разгледате сайта на Sophos, ще намерите и разяснения относно други SCAM трикове в интнет. Препоръчвам ви да харесате страницата им, за да сте в течение с новостите около този тип злонамерени манипулации. Присъединете си и към страниците на Facebook Security и Social Me за още новини около социалната мрежа и сигурността и. Присъединете се в групата “Нека да спрем измамите във Фейсбук” където се споделят връзки към измамни страници и приложения, за да се докладват от участниците :)

Прочетете подробности за тeзи социални злоупотреби в статиите на Social Media Guru – “Лоши практики за събиране на фенове във Facebook“,  Борис Луканов – “За няколко линка повече – морално ли е да се продават и купуват Facebook станици и групи?” и Любомир Стоянов – В Facebook- Продават ви като овце!

Няма лошо да се присъедините към нещо такова, за да проверите все пак дали не е ефикасно… но моят съвет е, след като видите че не е, да го репортнете (както е обяснено мало по-горе) или най малкото което можете да направите, е да напуснете страницата, групата или каквото и да е! Ако е подобен тип скам/спам като Foutube, изтриите публикацията от стената си. Лично аз не обръщам внимание на тези неща, но също така си проверявам периодично харесванията на страници, групи и приложения на който съм дал достъп, при което премахвам нежеланите и си почиствам профила! От тази страница можете да си редактирате приложенията, които имат достъп до профила ви!

Разпространете тази информация на хората които продължават да вярват на тази манипулация, пратете им линк към тази статия, към статиите на Social Media Guru, Борис Луканов, Любомир Стоянов които съм посочил по-горе, към подобна информация която сте намерили в интернет, копирайте си го в собствените си ФБ Бележки и си го разпространете… нека не толерираме подобни манипулации и всяване на безразборен СПАМ в интерет!

Виж и:
Най-често задавани въпроси във Фейсбук
Facebook чат добавки (Hacks)
Истината За Фейсбук ??? (Част 1 – Преди и Сега)
Истината За Фейсбук ??? (Част 2 – Парите)
Как да „Like“ -ваме неща без „Like“ бутон
Що е СПАМ (SPAM) и Що е Флууд (Flood)
Скайп СПАМ и как да се предпазим от него
_____________________
Автор: get_peace



Този пост е видян 34565 пъти.
Ако това съдържание ви е харесало, може да го споделите с приятелите си :)
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  
    2
    Shares

За Stanimir Georgiev

Казвам се Станимир Георгиев и имам над 15 годишен опит в сверата на информационните технологии. Занимавам се предимно с уеб изграждане, дизайн, брандинг, администрация и поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини. Чрез професионалния ми опит през годините съм предобил допълнителни компетенции към Онлайн Маркетинг и Търговия, и Оптимизация за търсачки (SEO). Виж портфолиото ми

Коментирай чрез Фейсбук:


Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

5 thoughts on “Вижте кой е разглеждал профилът ви във Фейсбук!