Кой Притежава Най – Много Уеб Сървъри


intel_srКои са компаниите притежаващи едни от най-големите и най-много уеб сървъри?
Ето един поглед към някои от доставчиците с голям брой сървъри, придобит от публични доклади и частични данни от последния доклад  Netcraft server count (променен, февруари 2010 г. включват Intel и актуализират някои данни):

* Intel: 100,000 servers (Feb. 2010)
* 1&1 Internet: 70,000 servers (Feb. 2010)
* OVH: 65,000 servers (Feb. 2010)
* Facebook: 60,000 servers (Oct. 2009)
* Rackspace: 59,876 servers (May 2010)
* The Planet: 48,500 servers
* Akamai Technologies: 48,000 servers
* SoftLayer: 30,000 servers (July 2010)
* SBC Communications: 29,193 servers
* Verizon: 25,788 servers
* Time Warner Cable: 24,817 servers
* AT&T: 20,268 servers
* Peer1/ServerBeach: 10,277 servers
* iWeb: 10,000 servers

Разбира се, има няколко доставчици, които имат най-малко 50 хиляди сървъри и въпреки това тяхната информация не е публикувана. Кои са те?
Ето списък на дружествата, за които вярваме, че разполагат с най-малко 50 хиляди сървъри:

Google: сърварите на търсещият гигант отдавна са в центъра на спекулации. Има широко разпространена прогноза за 450 000 сървъри, но тази информация е най-малкоот от три години. Ако някога е била вярна, сега вече със сигурност не е. От центровете за данни на google наскоро разкриха че, сървърната им зала съдържа повече от 45 000 сървъра, и това е един единен механизъм, построен през 2005 година.

Microsoft: Има действително няколко предположение за действителният брой сървари на Microsoft, но тази информация също е стара. Снимки от центъра за софтуерни данни за управление на компанията, показват, че Microsoft е действал с около 218 хиляди сървъри в средата на 2008. Фирмата е с новото местоположение в Чикаго където може да побере до 300 000 сървъра, така че броят ще се промени бързо, когато това съоръжение се разработи.

Amazon: Той е най-големият онлайн магазин в света. Amazon споделя много малко за центровете си за данни, но ние знаем,че са вложини около 86 милиона долара в сървъри от “Rackable” през 2008 г. и са заредени 4 милиарда обекта в неговият S3 storage service.

eBay: С повече от 160 милиона активни потребители онлайн между си, Аукционна къща и платежни услуги чрез PayPal, и 443 милиона Skype потребители, eBay: е с масивна инфраструктура на центъра за данни. Компанията притежава повече от 8,5 petabytes (1 Petabyte = 1000 Terabytes) на данни в големи складове данни. Ние не сме сигурни какви сървари изисква тази информация, но със сигурност са от порядъка на 50 000.

Yahoo: Може инфраструктурата на център му за данни да не е толкова огромна като тези на Google и Microsoft, но третият основен портал за търсене, вероятно има повече от 50 хиляди сървъри подпомагащи операциите на големият им безплатен хостинг сервиз, както и за платената им хостинг услуга и Yahoo Stores.

GoDaddy: Това е най-големият домейн регистратор, с повече от 35 милиона домейни под управление, но ефективните средства за кръстосани продажби на своите хостинг планове, превръщат GoDaddy в притежател на едни от най-големите споделени хостинг операции в света. Тази инфраструктура може би е сходна по обхват с тази на 1&1 Internet.

HP / EDS: EDS генерира огромно количество работа в центъра за данни. Фирмени документи (PDF) показват че, EDS управлява 380 000 сървъри в 180 центровете за данни. (благодарности на  Брус за линка).

IBM: С повече от 8.0 милиона квадратни метра център за данни, в IBM са помещавани огромен брой сървъри които складират информацията както на компанията, така и на нейните клиенти.

Ако сте запознати с информация която сме пропуснали да отбележим, може да ни я споделите чрез коментар.

Вижте и:
Топ 10 Интернет Милиардери
15 Интересни Факта За Интернет И Историята Му

__________________________________________________
За статията са използвани данни от datacenterknowledge.com
Превод и обработка: get_peace



Този пост е видян 4445 пъти.
Ако това съдържание ви е харесало, може да го споделите с приятелите си :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

За Stanimir Georgiev

Казвам се Станимир Георгиев и имам над 15 годишен опит в сверата на информационните технологии. Занимавам се предимно с уеб изграждане, дизайн, брандинг, администрация и поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини. Чрез професионалния ми опит през годините съм предобил допълнителни компетенции към Онлайн Маркетинг и Търговия, и Оптимизация за търсачки (SEO). Виж портфолиото ми

Коментирай чрез Фейсбук:

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image