Честит 8-ми Март


8-mart_gpЧестит 8-ми март на всички майки, съпруги, баби, момичета или просто… всички жени.
Дано тази женска статия не поражда грешни впечетления за момчето което я пише :P
С нея искам да хвърля известна светлина върху възприятията на мъжа спрямо жената, както и обратно.
Като за начало бих искал да публикувам резултатите от една анкета, проведена в последната седмица за отношението към днешният празник с въпроса “Трябва ли жената, да получи подарък за 8-ми март, или едно цвете е достатъчно ?”.
ank
Много държа да обърнете внимание на 5-те процента от гласувалите които са отбелязали че не ги интересува и смятат че жените не заслужават никакво уважение, дори и в единственият ден в които е редно да им го отдадем, а именно днес. Сигурен съм че има някаква причина за мнението им. Може би самите жени са насадили с “взлом” това впечетление в тях, чрез постъпките и отношението си към тях. Вероятно и жените когато срещат все по често, мъже които не ги даряват с необходимото уважение и внимание си изгреждат същото впечетление и също би имало отрицателни отзиви в една подобна анкета свързана с уважението към мъжете. Всичко това води до един омагьосан кръг в които жените започват да вярват че истинският мъж е само легенда, защото вижда че никои не и представя това което иска по начина които иска. Защото никои напоследък неможе да я накара да се чувства жена. От друга страна мъжете възприемат истинската жена като легенда, защото все порядко среща жената която държи на стоиностните и истинските неща в живота.Всички тези неща на които ставам свидетел ежедневно, нещата които стават в тоалетните на заведенията, аматьорските порноклипове в интернет, и вихрещите се танцьорки по пилоните в дискотеките са само част от нещата пораждаши пвпечетленията ми за днешната жена. И така днес живеем с изкривените си представи за истинските мъже и жени.
В връзка с това, и днешният празник бих искал да публикувам две притчи за жените, които носят две поучителни послания. Едната с хепи-енд, другата не чак толкова :)
И нека това бъде моят подарък, за всички тези които смятат че заслужават с нещо уважението си в днешният ден.

Крал Артур и истината за жените.

Крал Артур бил пленен в една битка и враговете му казали:
– Има само един начин да избегнеш смъртта, която те очаква. Трябва да отговориш на един въпрос. Но той е изключително труден. За сметка на това ще имаш цяла година да намериш отговора. Сега ще те пуснем, а ти ни дай своята рицарска дума, че ако не откриеш отговора, ще се върнеш, за да бъдеш посечен. И така, въпросът е: Какво най-много искат жените?
Върнал се крал Артур в своето кралство, разпитал всички жени там, но никоя не успяла да му даде смислен отговор. Вече се бил отчаял, когато един старец го посъветвал:
– Иди в старата гора, потърси вещицата, която живее там. Тя знае отговора, но и цената, която ще поиска, е изключително висока.
Крал Артур отишъл при вещицата и тя му казала:
– Да, зная отговора, но ако искаш и ти да го научиш, ще трябва да се ожениш за мен.
Погледнал Артур ужасната вещица, гърбава, мръсна, дрипава и само с един зъб в устата и рекъл:
– Не – по-добре да умра.
Но всички рицари от кръглата маса го замолили да се съгласи, защото иначе кралството ще загине. Отстъпил крал Артур на молбите, съгласил се и вещицата му открила отговора:
– Жените – казала му тя – най-много от всичко искат сами да управляват живота си и да не им се пречи на свободата.
Това бил верният отговор и Артур спасил живота си, но трябвало да плати ужасната цена. На сватбата редом с блестящия рицар се мъдрела вещицата, която воняла нетърпимо, оригвала се и лапала с ръце от изисканите блюда. Но кралят бил истински рицар и нито веднъж не показал, че това му е неприятно. Настъпила първата брачна нощ, но когато Артур влязъл в спалнята, неочаквано видял в леглото прекрасна млада девойка, а от вещицата нямало и следа.
– Какво става тук? – попитал Артур, а девойката отговорила:
– Задето се ожени за мен и ме търпя на сватбата, ще ти направя подарък – половината денонощие ще бъда вещица, а половината – девойка. Остава ти да избереш кога да съм вещица – през деня или през нощта?
Замислил се Артур – какво да избере? Да го виждат през деня редом с прекрасна девойка, а през нощта да трябва да спи с вещица, или обратното? След това казал:
– Ти сама избери кога каква да бъдеш.
Усмихнала се девойката и рекла:
– Защото зачиташ волята ми и прояви уважение към мен – през цялото време ще бъда девойка.
И така те заживели щастливо до дълбоки старини.
източник: spiralata.net

Всеки може да си извади поука от тази история и може да я приеме както иска. Дори и това да е просто приказка… тя носи своето посление за ценностите които все по често пренебрегваме. А именно че физическото тяло е просто обвивка на душата и същноста на човека. А всеки човек има нужда от своето уважение и право на разбиране и чувства.
Ето и втората…

Халифът и неговата жена

Един арабски халиф се подготвял да замине на военен поход и извикал своя везир:
– Искам докато ме няма да заключиш жена ми в кулата – наредил той.
– Но тя Ви обича, Ваше Величество!
– И аз я обичам, но ние арабите имаме една стара поговорка, която казва: „Дръж кучето си гладно и то ще те следва. Охрани го и то ще те захапе.„
Халифът тръгнал на война и отсъствал шест месеца. Когато се завърнал, повикал везира си и поискал да види жена си.
– Тя Ви напусна – отвърнал везирът. – Ваше Величество цитира една чудесна поговорка преди да замине, но ние арабите имаме и една друга пословица, която Вие вероятно сте забравили: „Ако кучето ти е вързано на верига, ще последва всеки, който го отвърже.“
Източник: paulocoelhoblog.com

Тук мога да цитирам още една поговорка която е аналогова на посланието носеща тази притча… “Ако обичаш някого, пусни го на свобода. Ако той се върне, е завинаги твой. Ако ли не, значи никога не е бил.”
Надявам се с тази статия да съм накарал поне една жена, да се почувства малко оценена. и поне един мъж които е проумял малко че е редно да и помогне да се почувства така. Ако е така… днес е вашият шанс. Честит 8-ми март на всички ВИЖТЕ Е-КАРТИЧКАТА с която ви поздравявам :smile:
__________________
Автор: get_peace

Влади Тотев – Жена
httpvh://www.youtube.com/watch?v=b2nYjx90s-s



Този пост е видян 4806 пъти.
Ако това съдържание ви е харесало, може да го споделите с приятелите си :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

За Stanimir Georgiev

Казвам се Станимир Георгиев и имам над 15 годишен опит в сверата на информационните технологии. Занимавам се предимно с уеб изграждане, дизайн, брандинг, администрация и поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини. Чрез професионалния ми опит през годините съм предобил допълнителни компетенции към Онлайн Маркетинг и Търговия, и Оптимизация за търсачки (SEO). Виж портфолиото ми

Коментирай чрез Фейсбук:

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image