Не ми отваря сайта X?


Случвало ми се е да получавам оплаквания и запитвания от потребители, на които даден сайт не им се зарежда от известно време. В случай че проблемът не е в самият сайт, ето няколко стъпки, чрез които можете да остановите проблема и до го решите.

Какво трябва да направите, когато не ви се зарежда даден сайт?


  • 1. Рестартирайте

– Изчистете кеша на браузера си (Вижте как става това, при различните браузери) и рестартирайте браузера.
Изключете модема/рутера си от захранването за 10-15 секунди.
– Рестартирайте компютъра.
(вижте подробности за кеша на браузера в точка 2 на тази тема)

Има ли резултат? Ако проблемът все още съществува, преминете към следващата стъпка…

  • 2. Изключете защитата.

– Изключете защитната си стена временно.
– Изключете и антивирусната си програма.
Възможно е, някоя от тях да блокира въпросният сайт и да е вмъкнат в блек-листа им.

  • 3. Използвайте скриин кепчър

Използвайте скриин кепчър от отдалечен достъп, за да видите дали сайтът е видим от други точки.
– Проверете дали сайтът ви се зарежда от Скриин-кепчър, тук: http://kwout.com/ или http://www.aviary.com/

Ако става въпрос за форум или сайт в който е възможно да сте злоупотребили и да са ви блокирали по IP, освен проблем с DNS-ите Ви, можете да проверите дали се зарежда също и през прокси.
– Проверете дали сайтът ви се зарежда от Прокси, тук: http://proxy.org/.

Това ще ви помогне да се уверите, дали сайтът не е видим само за Вас или избщо. Ако го виждате от скриин кепчърите или през прокси, значи проблемът е във Вас или сте с блокирано IP… можете да преминете към следващите стъпки…

  • 4. Проверете връзката си.

– Обновете си DNS кеша. Можете да го направите като отворите Start Menu -> Run/Search -> CMD -> кликнете на иконката за да ви се стартира конзолата. След като ви зареди черният прозорец, напишете вътре ipconfig /flushdns. Това ще ви рефрешне DNS-ите и ако проблема е бил в тях, би трябвало да се отстрани.

– Можете също да използвате Google DNS, за да проверите дали проблема е бил в тях.
За целта, отидете на Start Menu -> Control Panel -> Network and Sharing Center ->  Change Adapter Settings -> Десен бутон на Local Area Connection -> Properties -> Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) -> Properties -> Use the following DNS server addresses:

Preffered DNS server -> Въвеждате: 8.8.8.8
Alternate DNS server -> Въвеждате : 8.8.4.4 -> Запаметявате промените. (Кликни на снимката в дясно, за да я видиш в цял размер ->)

– Проверете сайта да не е блокиран от хост файла ви… отидете в C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC и отворете эайла host с текстов редактор. Ако видите линка или IP-то на сайта там, го махнете и запаметете файла.

– Има ли резултат? Използвайте пинг, за да проверите дали имате връзка със сайта.

Отворете пак CMD както споменахме в началото на 4-та точка и напишете: ping www.imeto_na_saita.com. Ако сте обновили DNS-ите и ви връща резултати от пинга на сайта, но въпреки това не ви го зарежда, преминете към следващата точка.

  • 5. Ресетнете модема/рутера

Ресетнете напърлно вашият модем/рутер и го преконфигурирайте наново. Преди да го направите, се уверете, че имате необходимите данни за конфигурацията му.

Ако не друго, то поне вече трябва да сте наясно дали проблемът е в самият сайт или във вашият комютър. Ако след всички тези стъпки, сте сигурни че проблемът е във вас и все още не се е оправил, се свържете с интернет доставчика си или системния администратор. Успех.
_______________
Автор: get_peace



Този пост е видян 5926 пъти.
Ако това съдържание ви е харесало, може да го споделите с приятелите си :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

За Stanimir Georgiev

Казвам се Станимир Георгиев и имам над 15 годишен опит в сверата на информационните технологии. Занимавам се предимно с уеб изграждане, дизайн, брандинг, администрация и поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини. Чрез професионалния ми опит през годините съм предобил допълнителни компетенции към Онлайн Маркетинг и Търговия, и Оптимизация за търсачки (SEO). Виж портфолиото ми

Коментирай чрез Фейсбук:

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image