Как да ангажирате потребителите с Вашите реклами така, че да продавате повече?


Как да ангажирате потребителите с Вашите реклами така, че да продавате повече? Това е въпрос, който интересува всеки търковец или маркетинг мениджър. Нашият приятел и колега Кирил Йовев от Webselo има какво да каже по този въпрос и го представяме като гост автор в този блог, като се надяваме статията да ви бъде интересна и полезна. 

Ето от това се интересува всеки, занимаващ се с управление и поддръжка на фейсбук страници. В днешната статия ще засегнем тази тема, като ще Ви предложим 5 добри подхода за увеличаване на ангажираността на потребителите Ви.
И най-важното – тези „кукички“ работят чудесно на емоционално ниво.

И така, кои са тези емоционални кукички, които ще увеличат ангажираността на потребителите към Вашите фейсбук реклами?
Започваме ги подред:

1. Фокус върху нуждите + емоциите им

Концентрирайте се върху нуждите, емоциите на потребителите, не върху самия продукт.
За да можете да го направите, обмислете преди всичко целта на дадения Facebook пост. Поставете се в обувките на потенциалните си клиенти, опитайте се да разберете нуждите им.

След като сте готови с това упражнение, определете „темите“ и посланията си, които ще предадете чрез facebook рекламата си.

  • Какво искате те да разберат за Вас?
  • Защо въобще да обръщат внимание на Вашия продукт?
  • С какво е по-добър от този на конкурентите Ви, например?

Това е само малка част от най-важните въпроси, които моментално трябва да си зададете, създавайки фейсбук рекламата си. Не забравяйте, че потребителите ще обърнат най-много внимание на нещото, от което към момента се интересуват или нуждаят.

Ако тяхната потребност е да разберат „как се прави Х“ или „как да започна Х“, уверете се, че можете да им предоставите полезна информация, която да им даде стойност и която да използвате по-нататък за ремаркетинг цели.
Имайте предвид, че построяването на продажбена фуния е основата, върху която трябва да стъпите, ако искате, разбира се, повече и стабилни продажби.

Нещо повече, знаете ли, например, че само 1-2% потребители в световен мащаб са готови да закупят веднага?
Представете си, че се разхождате по улицата и непознат Ви спира с думите „Купи си нов часовник сега!“.
Колко от хората според Вас ще го закупят? Навярно и Вие не бихте го направили и причините са следните:

  1. Не познавате търговеца
  2. Не сте обмисляли покупка на нов часовник
  3. Няма атрактивна оферта
  4. Нямате време за размисъл

Когато работите обаче на емоциално ниво и проявите търпение, тогава нещата изглеждат по съвсем различен начин. Ето защо е важно да се опитвате да прочитате мислите на Вашите потенциални клиенти, да им кажете и предложите точно това, което искат, без да ги заблуждавате, разбира се.

Това може да се изпълни като се фокусирате върху болезнените моменти за техния проблем, например.
Ако това е косопад и вие имате наистина страхотен продукт, който може да помогне на Вашия потребител, адресирайте най-напред проблема, като загатнете за ефективно решение, от което потребителят има нужда. Всичко това трябва да го направите с помощта на силата на думите във Вашия криейтив.

2.Използвайте човешките първични инстинкти

Първичните инстинкти или подсъзнателните нужди се появяват в лимбичната система на мозъка. Те са отговорни за поведението, емоциите и мотивацията на човека. Отговорите ли на тези инстинкти в рекламното си послание, Вашата таргетирана аудитория ще го забележи.

Как да разбирате обаче тези първични инстинкти?

Основните са 3 и те са:

  • Инстинкт за самосъхранение
  • Социален инстинкт
  • Сексуален инстинкт

Първият касае нуждата от самосъхранение – тук включваме физическото здраве, нуждата от храна, вода и безопасна среда за оцеляване. Ето защо блоговете за здраве, фитнес и храни се радват на така популярност.

Социалният инстинкт касае креативността и действието.

Всички се вълнуваме от теми като лични постижения, професионално развитие, лични морални ценности, статус в обществото, одобрение от останалите и т.н.

Подсъзнателно, всеки иска да бъде разпознаваем и успешен. Ето защо всяко съдържание, засягащо тези „болни теми“ ще резонират с Вашите най-идеални потребители, стига да го представите по достатъчно интересен начин.

Разгледайте силно подходящ пример:

Ето тук вече социалният инстинкт се активира – потребителите се чувстват като част от кампанията на Адидас. И изведнъж някак неусетно Адидас стават по-готини в очите на потребителите, дори и в очите на привържениците на други марки.

Защото е готино да те е грижа, особено за природата и планетата ни J

Последният, трети, вид инстинкт е сексуалният. Представете съдържание, свързано с романтични връзки, привличането, адрелина и т.н. и това ще резонира с правилните потребители.

3.Използвайте „вкусни“ думи в постовете/рекламите си.

Дори и да не предлагате храни и напитки и въобще ако сте много далеч от тази ниша, „вкусните“ думички определено ще привлекат вниманието. В много блогове се забелязва тази тенденция особено когато се касае до заглавия за статии.

Чудесен пример за това е дело на Jellyfielders.

4.Накарайте хората да действат

Мотивирайте ги да искат желаното нещо като ги изкушите със силна оферта. Чудесен вариант, който сме срещали в нишата на ресторантьорството, е да се пускат преди обяд реклами за вкусни обедни храни с призив към действие тип:

„Гладен си? Запазихме ти вкусна, топла порция свински ребърца на фурна. Мм, ще си оближеш пръстите! Чакаме те в ХХХ до ХХХ часа. „

Определено звучи доста вкусно, особено във времето преди обяд. Ето още един интересен пример:

5.Използвайте „думи на сетивата“

Освен „вкусни думи“, дори и да не сте в ресторантьорския бранш, изполвайте и:

  • Тактически думи – числа, символи, силни кукички като безплатно, сега, веднага (пр. Получи Х още сега), гаранция, ново, ти (теб) и др.
  • Думи, свързани с мирис
  • Думи, подканващи към движение/действие

Използвайки всички тези тактики, можете да разкажете увлекателно историята на бранда си и така да ангажирате по-силно Вашата публика. Но докато го правите, не забравяйте, че потребителите искат да усетят емоцията във всяка една история. Те не се интересуват от факти и празнословия, те искат да чуят и видят нещо интересно и различно.

Ето защо е важно да успеете да им разкажете Вашата история по един емоциален начин. Примерът този път е от гиганта Starbucks.

Бонус точки, ако изпълните сега и следните съвети:

  1. Таргетирайте най-топлата си аудитория с истории, които хем да резонират с мисията на Вашия бранд, хем да кореспондират с нуждите, вярванията и моралните ценности на потребителите.
  2. Представяте директни ползи за потребителя, не х-ки на продукта
  3. Винаги си служете с истински отзиви от клиенти, които доказват, че Вашия продукт наистина си заслужава.

Сега е Ваш ред да тествате и приложите тези работещи тактики спрямо нуждите на Вашия бизнес. Успех и до нови срещи!

Webselo.com



Този пост е видян 3362 пъти.
Ако това съдържание ви е харесало, може да го споделите с приятелите си :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

За Stanimir Georgiev

Казвам се Станимир Георгиев и имам над 15 годишен опит в сверата на информационните технологии. Занимавам се предимно с уеб изграждане, дизайн, брандинг, администрация и поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини. Чрез професионалния ми опит през годините съм предобил допълнителни компетенции към Онлайн Маркетинг и Търговия, и Оптимизация за търсачки (SEO). Виж портфолиото ми

Коментирай чрез Фейсбук:

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image