Най-често задавани въпроси във Фейсбук 132


По голямата част от статията вече е неактуална, заради настъпилите промени във Фейсбук! 

fhc
От време на време, имам навика като остана по-свободен, да преглеждам Помощният Център във facebook и да помагам с каквото мога на потребителите, които имат нужда от съвет или помощ. Направи ми впечетление, че доста от въпросите са много сходни и вместо да отговарям на всеки едно и също, мога да направя тази тема и да се надявам да бъде полезна на повече хора като просто им я покажа. С времето, при възникването на нови въпроси ще обоновявам темата и ще се старая да я потдържам актуална.

Първо искам да спомена някой от основните причини за повечето проблеми. Те са 3…
1. Проблеми от браузера – които се оправят чрез изчистване на кеша, както съм споменал в точка 2
2. Проблеми от настройките на сайта – за които съм давал съвети и решения по-доло.
3. Проблеми от кода на сайта – За които само разработчиците на ФБ могат да се заемат с проблема…

1. Не ми излизат на стената публикациите от приложението “Х” или приятелят ми “Х” ?
По принцип, най-често става въпрос за приложението “Farmvile” понеже е едно от най-използваните.
Един от вариянтите е, да сте блокирали волно или неволно даденото приложение, като сте му забранили да ви публикува известия на стената. Начинът за умишлено блокирване е, като посочите с курсора дадената публикация на стената ви, в горният десен ъгъл се появява бутон “X“.
hide
След като го натиснете, Ви дава възможност да забраните публикациите на стената от дадения човек или от даденото приложение, на което е публикацията.

Ако проблемът е това, решението е следното:
В най-долния, ляв ъгъл на стената ви, под всички публикации, има настройка “Промяна на настройките
edit options
Там ще намерите всички приложения, които съзнателно или несъзнателно сте блокирали, за да не ти се появяват на стената. Махнете тези, които искате да ви се появяват. Ако няма нищо, а се съмнявате, че все пак имате блокирано приложение, в полето на “Покажи още” напишете името на приложението, в което се съмнявате и изберете “Запази

(P.S. – Имайте в предвид, че поради нивото на експлоатиране на фейсбук и количеството на заявки които обработва, много често се появяват неисправности по функциалноста му, и проблемът не е в нашите настройки)

2. Не виждам снимките на профилът си и на приятелите си?
Възможностите за този проблем са две:

– Проблем с Кеша на браузера ни. Понякога докато си сърфираме в интернет и в браузеите ни се запазват системни файлове от сайтовете които посещаваме с данни свързани с това, което търсим и използваме (cashe).  Често се случва така, че някой от тях да доведът до нередност при функционалноста на даден сайт или приложение. В случаи на такъв проблем, решението е следното:

Изчистване на кеша на браузера:

При Mozilla Firefox това става от менюто:
Tools -> Clear Recent History -> Everything
и след това рестартирайте браузера

При Internet Explrer:
Tools -> Internet Options -> Browsing History -> Delete
и след това рестартирайте браузера.

– Вероятност да сме блокиралиснимките във Фейсбук ако сме с Mozilla Firefox. Когато използваме Мозила за да сърфираме в интернет, след като натиснем десен бутон върху дадена снимка, в появилото се меню има опция “Block images from…” при което забраняваме на браузера да ни показва снимки от този сайт. Ако проблемат ни е в следствие на това… Ето и решението:

Tools -> Options -> Content -> Load images automatically -> Exceptions -> Ако видите адреса на Фейсбук, го избирате и давате Remove site. След което рестартирате браузера.
Ако и при двата вариянта проблемът си остане, се свържете с адмнистраторите с помоща на тази опция.

(P.S. – Имайте в предвид, че поради нивото на експлоатиране на фейсбук и количеството на заявки които обработва, много често се появяват неисправности по функциалноста му, и проблемът не е в нашите настройки)

3. Направих си група, но публиказиите от нея не излизат на стените на почитателите?
На никоя група, публикациите не излизат на стените на почитателите. Публикации излизат само от “Страници”.

4. Защо има групи на които не пише кой им е администратор и създател?
Причината е същата като при предният въпрос. На групите се показва кой е създател и администратор, но на страниците – не.

5. Как да изляза от дадена група или страница?

Групи – Влезте в прфила на групата и в дясната колона, под членовете и, ще намерите опция”Напуснете групата

Страници – Влезте в страницата и в лявата и колона, под броят на феновете и ще намерите опция “Не харесвам

6. Как да блокирам или премахна от приятелите си някой?
Влезте в профила на приятеля си и в най-лявата колона, под информацията за него, снимките и приятелите му, ще намерите опция
Докладвай/Блокирай този човек

7. Как да променя семеиното си положение или да отбележа роднина в профила си?
От опцията “Редактиране на моя профил” до снимката на профила ви, избирате “Любими хора” и от там си вписвате семеините положения.

8. Как да си изтрия акаунта във Фейсбук?
Неможе да се изтрие завинаги по собствено желание. Можете да си го изключите от менюто в горният десен ъгъл: Настройки -> Настройки на профила -> Закриване на акаунта. Това не го трие напълно а го изключва до момента в който пожелаете да си го включите пак. Но няама да излиза в резултатите от търсенето или да може да бъде видян някъде. С 2 думи, все едно е изтрит но всъщност само е спрян.

menu

Ако наистина сте сигурни че искатие да го изтриете завинаги, може да използвате тази връзка с което администраторите на сайта ще могат да ви помогнат.

9. Как да направя така че, когато съм в сайта, на приятелите ми да им показва че ве няма?
Като отворите прозорчето на чата доло в дясно, в горният му десен ъгъл изберете “Настройки” и от там “Мини извън линия”
От лявото меню на чата “Списъци с приятели” можете да си създавате списъци и да посочвате кои искате да ви виждат когато сте онлайн и кои не.
chat_opt

10. Как да отблокирам приятел във Фейсбук?
От менюто горе в дясно избирате “Настройки” -> “Настройки за сигурноста” отдоло има настройка “Списъци с блокирани” от където избирате “Редактиране на моите списъци с блокирани хора и приложения”. Там ще видите нещата които си блокирали и им давате “Отблокиране”
bs

11. Как мога да разбера кой ми е гледал профила?
Неможете. В темата си “Вижте кой е разглеждал профилът ви във Фейсбук!” съм разяснил подробностите относно този въпрос!

12. Как да отбелязвам приятелите си в мойте статуси?
Докато пишете в полето на статуса си, напишете @ и започнете да изписвате името на фейсбук приятеля си. Това ще ви даде възможност да го “тагнете” в статуса си. Пример: @Иван Петров!

13. Блокираха ми акаунта. Какво да направя!
Това е формата, чрез която можеш да се свържеш с екипа на Фейсбук, за блокирани акаунти!

14. Фейсбук постоянно ми праща емейли и ми пълни пощата. Какво да правя?
От менюто за настройки на профила (от точка 8), избирате таб “Известия” Махнете отметките на всички приложения от които не желаете да получавате емейли! (тези отметки са само за известия по емейл и не късаят известията ви във фейсбук)

15. Пръсъединих се към една група, и постоянно получавам известия в чата и съобщенията ми. Как да ги изключа?
Отидете на групата и в горният и десен ъгъл, ще видите опция “Настройки” От там можете да изберете дали да получавате известия за каквото и да било, свързано с нея!

Ъпдейт – 25.11.2011 – Настъпиха доста промени във Фейсбук и повечето информация от въпросите по-горе е почти неактуална. Въпреки това ще ги оставя и за сега ще публикувам новите въпроси от тук на доло.

16. Как да си изключа/ премахна абонатите/subscribers във Фейсбук?

От малката стрелкичка в най-горния десен ъгъл на профила Ви избирате “Настройки на сигурността” -> “Как се свързвате” -> “Настройки” -> “To edit your subscriber settings, go to your Subscribers tab.” – “Настройки (горе в дясно)”

За сега това са въпросите които най-често съм срещал и се надявам да съм бил полезен с отговорите си. Както казах, при възникването на нови въпроси, ще се постарая да потдържам темата актуална и да помагам с каквото мога.
Разгледаите и Фейсбук страницата с помощ по често задавани въпроси ТУК , прочетет декларацията за поверителност, за по-сигурното си сърфиране във Фейсбук, присъединете се към страниците за сигурност на Facebook и Sophos за да сте в течение с актуалната информация око сигурноста във фейсбук!

(Ъпдейт 28-03-2011)

Други теми свързани с фейсбук в блога:
Facebook чат добавки (Hacks)
Истината За Фейсбук ??? (Част 1 – Преди и Сега)
Истината За Фейсбук ??? (Част 2 – Парите)
Как да „Like“ -ваме неща без „Like“ бутон
Вижте кой е разглеждал профилът ви във Фейсбук!Този пост е видян 221665 пъти.
Ако това съдържание ви е харесало, може да го споделите с приятелите си :)
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   
 •  
  5
  Shares

За Stanimir Georgiev

Казвам се Станимир Георгиев и имам над 15 годишен опит в сверата на информационните технологии. Занимавам се предимно с уеб изграждане, дизайн, брандинг, администрация и поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини. Чрез професионалния ми опит през годините съм предобил допълнителни компетенции към Онлайн Маркетинг и Търговия, и Оптимизация за търсачки (SEO). Виж портфолиото ми

Коментирай чрез Фейсбук:


Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

132 thoughts on “Най-често задавани въпроси във Фейсбук

 • Диди

  Здравейте,Имам следдният проблем…от много време не съм играла(повече от 2 год.) играта FarmVille, а днес като влезнах в снимките ми забелязах, че имам 635 албума FarmVille Photos, предполагам, че са публикувани от FarmVille. Въпроса ми е как да премахна тези албуми, мога ли да ги премахна всички на веднъж или трябва един по един?Другото, което искам да ви попитам е как да спра това публикуване на албуми от тази игра?Благодаря ви предварително! :)

 • Мария

  Здравейте! От днес в Гугъл хром  ФБ ми излиза в една редица, вертикално, черно-бяло и не всичко. Не съм правила нищо. Вечерта затворих лаптопа и сутринта намерих ФБ по описания начин. Адски е неудобно. През интернет експлорър е нормално, но там се работи много бавно. Каква е причината и какво да направя, за да си върна старият вид и форма на фейса?

 • krisi

  Имам няколко въпроса: Първият е защо не мога да вляза в фейсбук през Гугъл, вече си изпразних кеша, пак не става. Второ – Как мога да направя така ,че никой да не вижда какво харесвам и коментирам? Скрила съм ги от дневника си, ама пак излизат в онова поле над чата. Трето – когато си изтрия ЛС, те махат ли се и от съобщенията на този с когото съм си писала?

 • Някой

  Здравейте. Получава ми се следната история – има абонат,който познавам,но проблема е,че не ми дава да му пратя покана за приятелство,а само да го блокирам. Каква може да е причината,да не би този абонат да ме е блокирал примерно? :)

 • caka

  Postoianno poluchavam publikacii na stenata si ot niakakav sait ili i az neznam kakvo e “Nai skandalna snimka s telefon” kak da otkaja publikaciite varhu stenata mi?Ne e grupa, ne e priatelstvo, ne e i prilojenie, nito e v haresvani! Ot kade moje da go zabrania?

 • babyy ;D

  zdrasti :) mnogo iskam da napravq taka che nikoy da ne mi slaga nishto na stenata , no ne znam otkude :( POMOSHT !

 • tanq

  Здравейте, Имам следния проблем с Facebook: на приятелите ми излиза,че не съм на линия, а всъщност съм. Също така в чата не ми излизат всички абонати, които са на линия.. Какво да правя ?Благодаря предварително

 • димитров

  включваме се със сина ми в профила от андроид и от лаптоп.преди 4 дни намерих в “настройки за сигурност” ВКЛЮЧЕНО “защитеното разглеждане”, при което началото и сесиите на включване от андроида не сезаписваха в “действащи сесии”.изключих защитеното разглеждане, но сесиите на андроида продължават да не се записват там.питам се, дали това е вследствие на грешка в системата на фейсбук, или ев резултат на включена настройка на андроида за анонимност?

 • get_peace

  @djayaВиж това… вкарай си него като приложение в страницата. От настройките му можеш да задаваш какво да виждат феновете и нефеновете. @Мартин – Пробвай от тук да си активираш акаунта с кода @power – Нямам представа. Предполагам, че трябва да се обърнеш към някой със същия телефон :)@anonimkaОт тук можеш да редактираш кой какво може да вижда и шерва… и Не, ограничените ти албуми немогат да бъдат виждани от потребители за които не са добуснати. @maxx – Съмнявам се, че това е причината. Аз самия съм правил повече от един акаунт през моя компютър. По принцип като те блокирват, ти представят причина за блокирането. Твоята позната не е ли виждала някакво текстово предупреждение или нещо такова?

 • maxx

  Здравейте, имам проблем……….. наистина не знам какво да правя….Става въпрос за следното – моя позната не знаеше как да си направи акаунт във фейсбук, направих го от моя комп… използва го известно време и изведнъж я блокираха… изпратих потвърждение чрез телефонен код… работи пак и отново я блокираха… загледах условията за ползване и се оказа че не е позволено повече от един акаунт… що за дивотия след като вече съм потвърдил чрез телефона си че е реален… както и да е… мога ли и как да пререгистрирам акаунта на моята позната от друг айпи… ако не дайте съвет какво да правя, защото си е издевателство все да пращам кодове през телефона си за потвърждение… в два различни града сме и често не се засичаме да сме на линия… гадости… моля ви за съвет..

 • anonimka

  Zdraveite,kak moga da zabrania moite priateli da mi share-vat snimkite na tehnite steni,a kato gi 6ervat,az ako sum slojila zabrana na albumite si ,mogat li tehnite priqteli da vijdat share-natite snimki?

 • power

  Здравейте! Имам един въпрос – преди 1 месец си взех Samsung Galaxy Y, операционната му система е Андроид. Първата седмица, когато влизах във Фейсбук от него на приятелите им се появявах, че съм от телефона. Сега това нещо го няма… Понякога се появявам на линия, а съм от телефона. Има ли някаква настройки, за да се появява, че съм от телефона на линия (т.е. на снимката да не ми се появява зеленото квадратче)? Малко ми е страннен въпроса, но се надявам да ми отговорите. :)

 • Мартин

  Здравейте,имам следния проблем.Изтрих си стария профил в фасебок и си направих нов.С различен майл.Дори си дадох телефона за да мога да си активирам ацц понеже ми казаха,че трябвало да получа някакъв код.Е получих кода всичко но не знаех къде да го поставя.Пробвах няколко пъти с тоя код но не се получава.Профилът ми все още е същия вече 3 месец се боря да го оправя някак си но не се получава.Сякаш акаунта не е активиран или не знам.Горе в синята лента където ми седи начало и профил имам едно “търси приятели”.Отстрани над чата,нямам скорошните активности на приятели.Сещате се как изглежда профила в нормален вид.Е моя вече 2 или 3ти месец си е един и същ и не мога да го променя не знам къде съм сгрешил но не се получава моля ви ако някои има начин да ми помогне да пише един комент тук,че така не се издържа вече

 • djaya

  Да, точно за това говоря. Аз имам добавено приложение с  FBML код. Силно казано код, но вкарах една Wellcom картинка. Тя се вижда така както бих искала, когато избера съответния таб от подстраниците на страницата ми. Искам тази страница да се зарежда, когато човек попадне на моята страница от линк да речем. Проблема е че не зная как да направя тази страница да е дефолтна, така да се каже.

 • get_peace Post author

  @
  ivanka – незнам какво имаш в предвид…. ка е станал малък?


  @djaya – не можеш да правиш недостъпно съържание от страницата… това се прави само в приложения. Тоест… трябва да се инсталира приложение в страницата, за което се задава фен гейт… тоест, съдържанието в приложението да е видимо само след като се хареса страницата. 
 • djaya

  Здравейте! Може и да се повтарям, но не можах да изчета всички въпроси, признавам си.. Та:Как да направя част илицялото съдържание на страницата си недостъпно преди посетителят да я хареса?

 • Nikolay

  здравеите искам да попитам ..дали мога да видя кога е влизано и от къде в профила ми .Благодаря ви.

 • get_peace Post author
  @юра – изчисти си кеша на браузера и си обнови флаш плеъра
  @Фори – От тук може би
  @cvetomira – за езика, от тук а за албумите, влизаш в албума, даваш горе в дясно на “редактирай албума” и доло в ляво на прозорчето което ще ти излезе, ще видиш “изтрии албума”
  @Tea – виж тук 
  @Mesut – Вероятно е временен проблем
  @Теди Димитрова – бях ти върнал на емейла
  @ароматизатори тук 
 • ароматизатори

  Има един въпрос, който е незададен: Мога ли да отблокирам някой, който съм блокирала (а не просто премахнала от приятелите ми) и как? Да случи ми се така, че се скарах един приятел жестоко, много ме нарани и в пристъп на ярост го блокирах от всякъде, оправихме си взаимоотношенията след 1 година и повече, но не мога да го намеря, за да го добавя отново, той също. Тази опция безвъзвратна ли е?

 • Теди Димитрова

  Здравейте ,Тук намерих много полезни неща и се надявам да има решение и за моя проблем. От около 5 дни профила ми във фейсбук е блокиран. Ето какво ми изписва, когато се опитвам да влезна :“For security reasons your account is temporarily lockedIf this account reflects your real name and personal information, please help us verify it. „след като попълня кода за идентификация следва :“     To verify that you are the owner of this account, please identify the people tagged in the following photos. If you aren’t sure about a question, please click „Skip „ Вече няколко пъти разпознавам всички снимки на приятели, които ми покаже ( което е меко казано трудничко с хилядите качени снимки ) и най-накрая ми изписва : “”Няма начин за проверка в момента. Моля заповядайте друг ден.“Веднъж за тези дни ми даде да въведа телефонен номер на който ми изпратиха смс, след като го въведох ми отблокираха профила, но уви само за няколко часа… Държа на този профил, а не знам какво още да направя, моля помогнете ми ако може. Благодаря предварително !

 • Mesut

  Защо ми се изгубиха известията на приятелите ми,които ми ги показваше горе в дясно на страницата,над рекламните блокове…..много ще съм ви благодарен ако ми разрешите проблема! :-(

 • Tea

  Как да се свържа с админ на Фейсбук?? Имах 1 профил който трябваше да бъде изтрит след 14 дни ,на 15тия ден си направих друг Фейсбук ,но със същия е-майл . Сега влизам във новия си Фейсбук ,но виждам ,4е стария още го има ,а аз искам той да бъде изтрит ..Какво да направя? Ако някой знае моля пишете и благодаря.

 • cvetomira

  Направих си своя група и също така там направих албуми.Те са общо 6 но изписва 12. Защо става така и как да махна останалите които са празни

 • cvetomira

  Здравейте Бих искала да попитам понеже съм много тъпа някак смених езика в face с английски как да го направя пак на бг ???

 • Фори

  Как мога да открия хора с най-много общи предпочитания с моите във Фейсбук?

 • юра

  здравейте имам проблем с една игра go fishing до скоро играта ми вървеше добре но сега не тръгва зарежда до 53%.Някой може ли да ми помогне…..

 • get_peace Post author
  @pavlina – Какво виждаш в мястото където ти показва блокираните приятели?
  @ganime – Какъв е проблема точно?
  @Iva – Свържете се с екипа на abv  и се опитайте да си върнете мейла.
  @ninks – коя хронология?
  @Petia – изчисти си кеша на браузера и си ъпдейтни флаш плеъра.
  @Nqkoq – фейсбук ти дава да си променяш името само определен брой пъти, като достигнеш лимита и нямаш възможност да го правиш.
  @Ивелина – архивират се, като ги премахаш с хикса… като влезеш на даденото съобщение и го изтриеш от опцията в горния десен ъгъл (ействия -> изтриване…) и се изтрива окончателно.
  @юра – изчисти си кеша на браузера и си ъпдейтни флаш плеъра.
  @Галка – от най-долния десен ъгър на стената ти, с опцията “промяна на настройките”… там виж дали виждаш скрити неща.
  @Бела – изчисти си кеша на браузера.
  @caka от тук можеш да контролираш, кой, какво може да вижда 
  @Таквор Такворянот тук 
 • caka

  Искам да попитам как да скрия листа с преятелите ми от други хора във Facebook ?

 • Бела

  От няколко дни не ми се отваря чат.. и съобщения :х Разпитах приятели на никой друг не е така.. ?

 • Галка

  Здравей! Прочетох много полезна информация тукя но имам друг проблем, с който нз как да се справя.Без да искам съм изтрила разрешението “Да публикува дейност от игри и приложения CityVille може да публикува резултати, постижения и други дейности във Facebook”…. от къде да го добавя, защото сега не виждам публикациите на приятели за играта?? пробвах какво ли не – но не става- как да оправя настройките на приложението на CityVille?? Махнах го и после го добавих отново, но промяна няма:( Благодаря ти предварително!

 • юра

  здравейте.имам един въпрос не мога да си отворя играта в фейсбук до скоро всичко беше наред но от няколко дни не мога да вляза зарежда ди 53% и до там

 • Ивелина

  Забелязах, че личните съобщения във ФБ не се изтриват,а се архивират само и съответно пак са си достъпни.Искам да изтрия всички получени и изпратени съобщения и даже изобщо да не ми се води “хронология” на разговорите (както се трие в скайп например).Възможно ли е това?Как да го направя?

 • Nqkoq

  zdraveite skapi hora imam vaprosmolq vi pomogete mizna4i,iskam da si promenq imeto s koeto se pi6a vav facebook,nokogato si bqh sazdala faceboka kato nov si smenih nqkolko pati imeto i sega ,polzvam tova ime koeto ne jelaq ,predi mi iska6e nov e-mail adres za da si promenq imeto no ,probvah i taka ne stava kakvo moga da napravq ne iskam da si zakriq profila imam mnogo priqteli tam

 • Petia

  Zdraveite imam problem i dano niakoi da moje da mi pomogne.Neznam za6to no ne mi zarejda igri kato farmville i castleville.Ako niakoi moje da pomogne mnogo 6te sam blagodarna.:)))

 • ninks

  Как мога да си възстановя цялата хронология във фейсбук?

 • Iva

  Здравейте! Значи проблема е следния-  някой е влязъл в профила на моя приятелка във фейсбук, променил е паролата,сменил е паролата за имейла й, алтернативния имейл адрес, въпросите и всичко останало,което може да се смени. Сега не може да влиза в профила си и въпроса ми е какво да прави от тук нататък?

 • Maryanne28Mosley

  Some time before, I did need to buy a house for my business but I did not have enough money and could not purchase anything. Thank heaven my friend proposed to get the home loans at trustworthy bank. Therefore, I did so and was happy with my auto loan.

 • ganime

  zdr vlizah v feysbukasi ot telefona no po edno vreme zabelqazah cesim otvorila i drug feysbuk sis si6tata abv po6ta i na moeto ime fakti4eski imam dava feysbuka na si6toto ime no nesim razbrala kak sim go otvorila sis si6tata abv po6ta i sega nemoga da sigo otvorqa kak 6tego mahna ili kak 6tego iztirqa drugiya feysbuk

 • pavlina

  bqh blokirala po pogre6ka priqtel,no tapiq facebook ne mi varna priatelq a go zali4i,i v momenta nito go vijdam  v samiq facebook,nito moga da go otkriq,vse edno ne sa6testvuva.daje kato tragna da pravq stapkite za otblokirane,ne mi izpisva 4e sam blokirala nqkogo izob6to.Pls molq vi kajete mi kakvo da napravq

 • get_peace Post author

  @Adriana  – Няма опция за регулиране на това поле. От фейсбук го добавят и махат по-скоро.

  84

  @М и М – Няма такава възможност. В началото е малко неудоно, но като се свикне, няма проблем :)

  Vanesa – Понякога промените се възприемат след няколко часа. Излиза ли ти някакво съобщение?
  @fatme  – това е новата визия на фейсбук, не може да се върне старата.
   
  @ROSI Използвай тази търсачка и въвеждай каквото знаеш там.

 • ROSI

  КАК МОГА ДА ОТКРИЯ ПРИЯТЕЛИ ИЗВЪН МОЯ ГРАД,КАТО РАЗПОЛАГАМ САМО С ИМЕТО

 • fatme

  moqtaa stena vav facebookk e mnogo razli4naaa neznam za6to stana takaaa noo ni6too nemoga da razberaa ako nqkoi mi kaje kak da si q opravqqq shte sam mo mnogo blagodarnaaaa ;)) …

 • Vanesa

  Искам да си сменя името в фб но ми излиза, че съм го променяла много ръти и да исползвам другото име в скобите дет е. И там си пиша името но пак не става пак същота излиза защо така ? Нито името нито името в скобите !? 

 • М и М

  Здравейте,дали някой знае как да премина от “дневник” на стария вариант във фейса……защото варианта на дневника не ми допада.Благодаря предварително

 • Adriana

  Здравей!Искам да попитам…предполагам всеки има отсрани(в дясно) едно поле,където излиза информация за всяко едно действие на приятелите във facebook…това поле постоянно ми се появява и ми се маха….искам да те попитам как да си го върна?Имам чувството,че някой ми влиза в профила и ми маха тази опция…

 • get_peace Post author

  @kati – тук само новия ти номер ли има?

  krasimir – със всички браузери ли ти е така или само с определен. Изчисти кеша на браузера си както съм описал в точка 2 и обнови и флаш плеъра си
 • krasimir

  zdraveite imam problem s facebook nqkoi moje li da mi pomogne kato vlezna da igraiq fermata mi e malko prozorcheto a predi beshe golqmo ot kakvo se poluchi tova molq nqkoi da kaje kak da si go opraviq mersi predsdvaritelno skype tepacuct1 ili da me nameriqt v facebook красимир савов се пиша 

 • kati

  от 2 дена не мога да влезна във фейсбук. иска ми потвърдителен код, който изпраща на мобилния ми телефон. проблема е, че съм с нов номер от доста време, а системата изпраща смс-и на стария ми телефон. няма опция да сменя номера на който да ми прати смс. стария номер отдавна съм го махнала от акаунта си и съм написала новия. писах им няколко пъти но отговор никакъв

 • get_peace Post author
  @Ангел – Виж точка 16
  @viktor – Това е проблем със фейсбук… изчисти си кеша на лроузера все пак.
  @Антония – Да, трябва. Във фейсбук можеш да влизаш със всичките емейли които си добавила в профила си и със прякора който си си задала… обаче може да ти иска някакво потвърждение по емейла и ще трябва да си влезеш в стария да го потвърдиш…пробвай.
  @Катерина – използвай контактната форма на сайта и ми прати емейа който си получила 
  @vik5an – Изчисти си кеша
  @Aleksey – като блокираш някой, фейсбук го премаха от приятелите ти, но като го отблокираш, той не ти е приятел вече, но би трябвало да можеш да го откриеш и да му исскаш приятеелство… потърси го пак.
  @Ivon – Не… има си лимити на страниците и групите до които ти позволаямва да редактираш името… след това няма как.
  @elena – Неможеш да си правиш повече от една регистрция във Фейсбук с един емейл… дори и профила ти да е изтрит, той остава в базата на сайта и няма да ти позволи да си направиш нов с този мейл. Иначе не ти ли посочва причина защо акаунта ти е недостъпен. 
  @Yaneva – Използвайте контактната форма на сайта (страницата “контакти”) и се свържете с мен.
  @rem3mberme – Няма опция за това… просто Фейсбук понякога показва тези активности, понякога не….
  @Marian – Изтрии кеша на браузера си… виж точка 2
  @babyy ;D  – Най доло на общата ти стена, ще видиш опция “промяна на настройките”… там би трябвало да са нещата които си крила… Все пак си изтрии и кеша на браузера… виж точка 2.
  @Нина – Можеш да ги триеш, но само едно по едно… след като ги изтриеш попадат в архиви, после влизаш във всяко едно и от там има опция за изтриване.
  @CAKA – От малката стрелкичка горе в дясно… избираш “Настройки на профила” -> “Общи” -> “Име” -> “Редактирай”
  @hristina hristova – Не е блокиран… какво ти изписва като се опиташ да влезеш?
 • Нина

  Здравей , искам да те попитам ,как мога да си изтрия всички съобщения от фейсбук-а , дори и тези които се пазят като “архивирани” точно тези които попадат в този раздел .. след опит за изтриване :) Благодаря ти

 • babyy ;D

  zdraveite :) ot skoro imam problem sus “последна дейност” koqto izliza na stenata mi! Wecxe ne mi izlizat komentari na snimki, publikacii koito sum pisala na priqtelite mi a samo stranici, koito haresvam!! Moje li nqkoi da mi pomogne i da mi kaje otkude moga da oprawq towa :)) Blagodarq predvaritelno! ;))

 • Marian

  Компютъра,запомни ел.поща и паролата ми и автоматично ме включва във фейсбук само с бутон влизане. Искам да отменя това !

 • rem3mberme

  Здравейте имам 1 проблем може по горе да Сте го разяснили но аз не го виждам :(
  Значи на стената ми в Facebook когато напиша коментар на някой или стана с някой приятел не ми излиза онова ПОСЛЕДНА ДЕЙНОСТ
  например ” Петър Стоев стана приятел с еди кой си ”
  Как мога да си го направя пак да ми излиза какво съм коментирал с кой съм станал приятел и т.н … или как да направя така че пак да ми излиза ПОСЛЕДНА ДЕЙНОСТ на стената ми ? Благодаря предварително за отговора Ви !

 • Yaneva

  Здравейте! Имам един проблем с Фейсбук. По-горе сте дали обяснение за това, но моето меню, лентите ми с инстументи, са на български и затова немога да се оправя. Блокирах изображенията във Фейсбук като натиснах с десен бутон върху една снимка и си помислих, че ще блокирам само тази снимка, но се оказа, че блокирах всички. Сега немога да си ги върна. Благодаря Ви предварително.

 • elena

  tazi sytrin otkrix 4e nqmam dostap do akaynta si,sa6to i moite priqteli vav feisbuka ..kakvoto i da napravq izpisva nedostapen akaynt..molq za pomo6t..i moga li da si mapravq nova registraciq vav feisa sas sa6tiqt emeil adres..blagodarq predvaritelno

 • Ivon

  Здравейте, днес цял ден се мъча да сменя името на една страница и на една отворена група във facebook, но не намирам съответната опция. В страницата ми дава вариалнт за смяна, но ако членовете на групата са по-малко от 100. В случея, моите са повече. Има ли някакъв вариант да сменя името и на групата и на страницата ??? Моля, помогнете ми, ако знаете!

 • Aleksey

  iskam da popitam vuv vruzka s otblokirvaneto na priqtel.Bqh blokiral po pogre6ka profila i sled kato vidqh 4e sum blokiral gre6niq profila go otblokirah vednaga,no tupiq feisbuk ne mi vurna priqtelq obratno i go zali4i za postoqnno kato nito go vijdam v samiq feisbuk nito moga da go otkriq seedno ne su6testvuva,kak da opravq tozi problem ……………………………………………

 • Катерина

  Здρавейте.От сутρинта не мога да вλезна в пρофиλа си.Натиснах на “бλокиρаха ми акаунта”там където сте посочи.и и поλучих   емейλ.Сега съм до “кρивата кρуша”  не знам ангλийски.Какво да пρавя.

 • Антония

  Здрасти,е-мейла с който влизам в фб скоро ще ми бъде закрит-т.е. пощата,тъй като имам проблем с паролата на пощата и не мога да влизам и админите я трият след 6 м.Трябва ли да си добавя своевременно друг е-майл в фб с който да влизам после в сайта? И ако да,само добавям и после започвам да влизам в фб с новия е-майл ли? Предварително благодаря :)

 • viktor

  Здравейте от няколко дена имам следния проблем .. известията ми не биват отчитани  и не мога да следя публикациите си тоест да видя написаните коментрари или хорато които са я харасали … 

 • Ангел

  Здравейте!Искам да попитам как мога да изтрия т. нар. Абонати /Public Subscribers/ във Фейсбук. Някакви непознати за мен лица са се лепнали за профила ми и искам да ги премахна, но не зная как. Моля помогнете!

 • Стоян Бараков

  Защото по другия начин клипа ще е постоянно на страницата с всички други клипове. Няма да бъде изместен от следващата нова новина. Благодаря все пак. Ако имам време ще продължа да опитвам. Мисля че беше нещо свързано със statik FBML . Всичко добро.

 • get_peace Post author
  @mimi – В прозореца който ти излиза с опциите,”ще присъствам” “Няма да присъствам”… в долния ляв ъъгл, има опция “премахни събитието”
  @plamen – Сканирай си компютъра за вируси…
  @cwettomira – Иска ти паролата на твоя акаунт…
  @Стоян Бараков – Незнам… защо не копираш линка на клипа и да го постнеш ръчно?
  @sirma – От настройките ти за сигурност, най-доло са ти блокираните приложения и потребители…
 • Стоян Бараков

  Здравейте!Преди 2-3 месеца можех да добавям клипове които съм качил в профила си на страници които съм харесал. Чрез опцията “Добавяне на клип от почитател”. Сега тази опция при мен не работи. След като цъкна пак си оставам на същата страница. Някой да знае нещо по въпроса.

 • cwettomira

  Амм .. може ли да попитам нещо . ?Значи създадох си страница и искам да добавя още хора като администратори, но ми излиза да въведа някаква парола .. каква е тя .. ? при положение че не съм писала никаква парола ..

 • plamen

  kak da si vlqza v fasebook kato izpi6a parolata mi mi izliza ne6to koeto zapis na stranicata oba4e predi kato si vpi6a parolata mi se vklio4va6e anti virosnata sisitema

 • mimi

  Zdr, naskoro me pokaniha na edno sabitie vav fb i az otgovorih, che nqma da prisastvam, obache sled 1-2 dni me napraviha administrator. Vaprosa e kak da promenq tova? Ne iskam da sam administrator na neshta, koito ne sa mi priqtni?

 • get_peace

  @stoqn petrov – Виж точка 12

  @Антония – Това по-скоро е несъотетствие от самия фейсбук

  @Кирил – винаги ти показва на стената действията ти

  @Iva– Можеш да си махнеш таговете от снимките а можеш и да си аправиш настройките за поверителност, да не могат да те тагват без твое разрешение. Тези настройки са на менто горе в дясно на профила ти…

 • Iva

  Искам да попитам как мога да направя така че никой мой фр освен мен да не може да вижда снимките на които съм тагната или ще бъда…Да не си махам тага прсто да не се виждат…Благодаря предварително… :)))

 • Kiril

  predi vreme napravih da ne pokazva na stenata mi kogato se spriqtelqvam s nqkoi kak moga da go opravq ?

 • Антония

  Здравейте, имам въпрос относно дейността ми и коментарите, които правя под снимки на приятели, връзки, статуси и др. и тази ми дейност не се вижда на моята стена, по-точно се вижда от определени хора. Едни виждат едно, други друго, но общо взето много от коментарите ми не се появяват като видими за много хора, а аз искам да са видими за абсолютно всички. Да уточня, че нищо не съм пипала по настройките и те са направени така, че да се виждат от всички приятели. Благодаря предварително!

 • stoqn petrov

  Здравейте,искам да попитам,как мога да си постна на стената песен и да отбележа 7 приятели,в смисъл да ми ги покаже в синичко,знам че се изразявам странно,но не знам как точно да го формулирам,примерно песента е friends will be friends и аз искам тези 7 човека да я имат на стените си и аз също,дано да не съм ви объркал,благодаря предварително :)

 • get_peace

  @robert – със всички браузери е съвместим…@Marian – не може да се сменя лимита…

 • Айсу

  Никой не е блокирал никого!..обаче не можем да намерим профилите си!..Някой може ли да ми каже как може да се оправи!?

 • Marian

  Imam problem , Mnogo puti sum si smenql imeto vuv facebook i sega imam limit koito ne mi pozvolqva da go izpulnq na  novo  , no zavinagi !! Kak moga da go promenq ? :))

 • robert

  на кои браузър може да се инсталира Zynga toolbar i snag bar освен на mozilata

 • get_peace Post author

  @nina – незнам за телефона ти, но можеш да си инсталираш тази програмка, която ти нарежда първо приятелите които са на линия в чата на фейсбук. 

  @фанфан_лалето – като дадеш на виж всички, избираш ли да ти показва и всички категории, от падащото меню до търсачката, от която търсиш членове?
  @SIBETO – Предполагам, че сте изпращали много покани една след друга и фейсбук ви е засякал с повишена активност и е наложил някакво временно ограничение… трябва да те е предупредил за това… 1-2 дни?
  @Mira Изтегли си най-новата версия на скайп, и си обнови твоята… в нея си е свързан с Фейсбук.
  @radost – Сканирай си компютъра за вируси…
   
 • radost

  imam ne6to kato virus spam… izpra6tam saob6teniq s nqkav link na vsi4kite si pri1teli … ima li na4in da go spra  ?

 • фанфан_лалето

  Как да видя всички членове в групата си, проблема, е че един  юзер пише глупости а аз немога да го намеря с това име а и не ми  показва всички членове дава ми само 860 останалите 3000 ги нема!

 • kikvalia

  kikvalia: как да изпратя съобщение на няколко приятели      БЛАГОДАРЯ

 • Благой Миланов

  абе даве попитам някои знаели как даси скрия имеила във файцбук дето пише там на информаця  по стената като на тисна информаця и одоло ми пише имеила а не искам дасе вишда ако знае някои как неками пише на скайпа мие blashk0_93 моляви помогнете ми :)

 • Поли

  От доста време е така – и още продължава….Да разбирам, че някой ми влиза в профила, нали…Как да се справя в тази ситуация, дайте съвет!

 • get_peace

  @Поли – Фейсбук следи от кое IP съответно от коя географска точка се логваш в акаунта си и когато е засечено логване от по-отдаличена точка от тази през която се логваш оичайно, ти извежда предупредително съобщение за това, за да си направиш сметка и ако не си била ти, явно е някой друг…@Janina -от колко време е тка и още ли е така?

 • Janina

  Account Temporarily UnavailableYour account is currently unavailable due to a site issue. We expect this to be resolved shortly. Please try again in a few minutes.Имам този проблем и не  мога да си вляза в профила. Просто е недосръпен?Какво да правя?Ще се оправи ли или..?

 • Поли

  Може ли да разясните този текст!!! По същество как трябва да се тълкува: че някой влиза в профила ми или….е нещо друго?!?”Защитено разглеждане (https) Разглеждане на Facebook през защитена връзка (https), когато е възможноИзвестия при влизанеWhen an unrecognized computer or device tries to access my account: Изпращане на електронно писмоОдобряване при влизанеНаучете повече относно одобряването при влизанеWhen an unrecognized computer or device tries to access my account: Изискване при влизане да се въвежда таен код, изпратен до телефона миДейност на акаунтаПрегледайте
  последната дейност на вашия акаунт. Ако забележите непознато устройство
  или местоположение, щракнете „прекратяване на дейността“.Бележка:
  Местоположенията и вида на устройствата отразяват нашите най-добри
  предположения, базирани на вашия ISP или безжичен доставчик.
  Последна дейностLast Accessed:Днес в 10:43Местоположение:Sofia, 01, BGМестоположение, основано на IP адреса: 79.100.162.50 (Приблизително)Вид устройство:Firefox on WinXPДруги дейностиLast Accessed:Днес в 10:16Местоположение:Sofia, 01, BGМестоположение, основано на IP адреса: 79.100.162.50 (Приблизително)Вид устройство:Firefox on WinXPпрекратяване на дейносттаLast Accessed:Днес в 09:15Местоположение:Sofia, 01, BGМестоположение, основано на IP адреса: 79.100.162.50 (Приблизително)Вид устройство:IE on WinXPпрекратяване на дейносттаLast Accessed:10 юли в 07:12Местоположение:Sofia, 01, BGМестоположение, основано на IP адреса: 77.85.169.247 (Приблизително)Вид устройство:IE on WinXP”

 • get_peace

  @ivan – наскоро излезе едно приложение за браузери, което добавя таб, който ти показва известия за хората които те махат от приятелите и всички тези на които си пращал покани :) Кликни тук Тествано е и работи!

 • ivan

  Здравейте,
  искам  да попитам възможно ли е да видя,
  хората на които съм изпратил покани, тъй като нямам спопен на кои съм пращал, а
  разбрах, че може да ми бъде наложена забрана като спамер, ако някои от поканите
  не бъдат приети.

 • get_peace

  @nolname – Незнам какво имаш в предвид под “цялата страница” но от известно време има промени в чата и на всички им излиза като сайдбар, по цялата височина на фейсбук. Може да се скрие пак от менюто на копченцето най-доло в дясно и избереш “скрии страничната лента”

 • nolname

  имам проблем с чата на facebook излиза ми на цяла страница как да го намалякак да го  направя нормален чат

 • get_peace

  @mn_trudna – Незнам за някой ден… това зависи от управителите му… само за сега знаем че, те самите казват че не може :)

 • mn_trudna

  zdraveite vaprosa mi e mojeli nqkoi den da badi vazmojno kato pogledni6 profila na nqkoi ot facebook i toi da te vidi koi si znam 4e sega go nqma …

 • ZuZy

  Здравейте, аз нямам проблем, но имам въпрос как става това с качването на 5 малки снимки които излизат горе на лентата и съединявайки се образуват цяла снимка как се качва и къде да си намеря и мога ли да си направя аз?

 • get_peace

  @Rado – Това зависи от настройките за поверителност на албумите му… ако си ги е напарвил да не са видими за хора които не са му приятели… няма начин. Моите например нямат ограничения и всеки може да ми ги гледа :)

 • Rado

  аз искам да попитам има ли начин да гледам снимките на някой който не ми е приятел в ФБ

 • ForgetMeNot

  От известно време не получавам notifications, когато някой коментира линковете, които качвам, или такива които аз съм коментирала. В настройките за известия има само настройки за получаване на известие в мейла, а аз искам да получавам известия в сайта (червените балончета с цифри) Как мога да оправя това?

 • Blagowesta

  Здравейте!От няколко дена нещо става с профила ми. Не ми работят никакви функции и никакви бутони. Опитвам се да вляза в настройките и да променя паролата си, но не става. Все едно не съм натиснала нищо, не реагира. И със всичко останало е така. Кажете какво да правя…

 • get_peace Post author

  @Иван – Настройки -> Настройки на сигурността -> Свързване към Facebook -> Преглед на настройките -> Възможността да гледат Вашия списък с приятели

 • get_peace

  @Петя – Много често, съдържанието което публикуваме, се появява след няколко минути. Това са си някакви неисправности от фейсбук. Твоята снимка въобще ли не излиза или се появява по-късно ?

 • jeni

  zdrawei te taikato ne sreshnah takav zadavan vapros iskam da mi pomognete ,moi priqtel mu izpratiha e mail ot facebook che nqkoi se e opital da mi vliza v accouta sled koeto toi si smenq parolata no v barzinata e napisal greshno e mail si i sega nemoje da vlezne v accounta si taikato ne si sponmq parolata,otiva na zabravena parola no mu pokazva che shte mu izpratqt parola na greshniq adres kakvo moje da se napravi nqma li nachin tozi kod za dostap  na accounta mu da se izprati na drug e mail.Probvahme kakvo li ne pisah me do potdrajkata na facebook no ne ni otgovarqt.Blagodarq

 • Trudnost

  ZDRAVEYTE
  IMAM EDIN PROBLEM
  …EDIN PRIQTEL ME E BLOKIRAL I AZ VLQZAH V STARite ni saob6teniq i az go blokirah ,po na4ina po koito bqh 4ela ot tuk nqkade ,4e moje da se blokira ,s desniq buton blokirvane tatisnah sega ne vijdam priqtelite si sas snimki samo imenata im ostanaha i moita parva profilna snimka iz4ezna i priqtelkata mi probva da vlezi ot na6tiqt komputar v neiniq si facebook i pri neq sa6toto se polu4i kak moga da go opravq tozi problem pomognete mi
  blagodarq vi predvaritelno

 • get_peace

  @agsae– Виж контактите в тази статия и използвай някой от тях ->  Помощни връзки и контакти за Фейсбук -> https://www.getpeace.eu/?p=2247

  @Erxan – Слагай си по-сигурни пароли… можеш да си върнеш фейсбука, само ако си върнеш емейла преди това. Виж и ти връзките които съм дал на agsae и използвай тези, които могат да ти бъдат полезни.

  @Деляна – профила ти може да е деактивиран, в случай че си нарушила някой от правилата. В противен случай, най-вероятно става въпрос, за някакъв временен проблем с него. Виж и ти линка с контактите който съм дал на agsae.

  @Liliya
  – От менюто си горе в дясно отиваш на Настройки – Настройки на сигурността – Свързване във Facebook – Преглед на настройките – Възможността да гледат Вашия списък с приятели – и си редактираш настройките.

 • Liliya

  Zdraveite, nqkoi moje li da mi kaje kak moga da si skriq priqtelite vav facebook da gi vijdam samo az? Shte sam vi blagodarna ako mi pomognete :)

 • Деляна

  Цял ден не мога да си вляза в профила във Фейса! Защо? Излиза ми съобщение, че акаунта ми е деактивиран! Че се работело по сайта! След няколоко часа да пробвам пак и т.н. Какво се е случило и мога ли да направя нещо? Мъжа ми влиза успешно в неговия профил от същия компютър, а аз – не! Моля помогнете ми!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • get_peace

  @diodora – Означава че имаш активирани настройки за блокиране на изкачащи прозорци. След като ти излезе това съобщение, би трябвало да ти посочи опция да си редактираш настроките ако искаш. Незнам с какъв браузер си за да ти каща как да ги изключиш.

 • diodora

  It appears you have a pop-up blocker installed. To make uploading videos easier in the future (and avoid seeing this message) add Facebook as an exception in your pop-up blocker preferences.
  Какво значи блокер. Неразбирам какво иска да ми каже. :blush:

 • get_peace

  @danibg1 – В момента тази опция, за канене на приятели в страници е блокирана. Предполага се, че е поради повишеното ниво на спам. Така че, няма как да поканиш приятелите си за сега. Единственият вариянт, е да я разпространяваш с линкове и които иска да си я харесва :)

  @diodora – Ако някой те е блокирал, не ти показва профила му. Като се опиташ да му видиш профила, ти дава грешка на страницата. Относно видеото… след като го качиш, преди да бъде публикувано, се проверява от администраторите. Ако всичко е наред… до няколко часа се публикува в сайта!

 • diodora

  А и всъщност по горе където те бях питала за видеоклип даде че го е качил но не го намирам.

 • danibg1

  Здравейте,
  Искам да попитам нещо:Имам страница във фейсбук и искам да изпратя съобщения или да поканя всички които я харесват на дадено събитие,но не знам как. Изобщо може ли да се случи това или става само с известията които мога да разпратя и които никой не чете. Благодаря предварително!
  Даниела Иванова